05 Ekim 2020 07:10

Fuhuş çetesinin elinden kaçan kadın: Her yere başvurdum, şikayetim görmezden gelindi

Milas’ta yaşayan S.F.Y. adlı kadın bir iş ilanı üzerine görüştüğü Mutlu Erbey adlı erkeğin tecavüzüne uğradı. Kendisini alıkoyan çeteden kaçarak kurtulan kadının şikayetleri ise sonuçsuz kaldı.

S.F.Y.'nin yüzü talebi üzerine gizlenmiştir | Fotoğraf: MA

Paylaş

Muğla Milas’ta yaşayan S.F.Y. adlı kadın, internette bir iş ilanı üzerine görüştüğü Mutlu Erbey adlı erkeğin tecavüzüne maruz kaldığını sonrasında ise fuhuş çetesi tarafından alıkonulduğunu söyledi. Çetenin elinden kaçarak kurtulan kadın, sonrasında her yere şikayet başvurusu yaptığını ancak sonuç alamadığını ifade etti.

Mezopotamya Ajansından Esra Solin Dal'ın haberine göre Erbey hakkında Milas Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunduğunu ve Milas Jandarma ilçe karakolu tarafından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığını belirten Y., sonuç alamayınca Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) başvurduğunu ifade etti.

Şikâyetine rağmen Erbey’in dışarıda rahatça dolaştığını belirten Y. "Başvurduğum her yer dosyamı görmezden geliyordu. Ben de Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) yazmaya başladım. Şikayet ve başvurularım üzerine bana 4 tane koruma kararı verildi. Fakat şu an tek bir koruma bile yok. Ben muhasebe işine başladım. Bana işe başladığım için koruma verilmesi gerekiyor. Bunun için Bodrum ilçe karakolu dava dosyamı istedi. İşyeri bilgilerimi karakola bıraktım. Aradan iş yerime tehdit telefonları gelmeye başladı" dedi.

"HUKUK MÜCADELEMDEN VAZGEÇMEYECEĞİM"

Milas İlçesinde bulunan fuhuş çetesinin içinde çok sayıda kişi olduğunu ve işin içinde kolluk güçlerinin de olduğunu iddia eden Y., şunları söyledi: “Herkesten bana yardım ve destek sunmasını istiyorum. Çünkü fuhuş çetesinin önü alınmazsa birçok kadın bu tuzağa düşecek. Ben başladığım bu hukuk savaşında asla vazgeçmeyeceğim." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

60 yılda 70'e yakın göl kurudu

SONRAKİ HABER

Oya Ersoy: Kadınları hedef alan Ali Edizer hakkında soruşturma açılmış mıdır?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...