01 Ekim 2020 18:36

SES Manisa Şubesi: Güvencesiz çalışma yaygınlaştı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Manisa Şubesi, hükümetin pandemi sürecini yönetemediğini ve sağlık emekçilerinin sağlıklarından olduğunu belirtti.

Fotoğraf: SES Manisa Şubesi

Reklam

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Manisa Şubesi, düzenlediği basın açıklamasıyla hükümetin pandemi sürecini yönetemediğini ve sağlık emekçilerinin sağlıklarından olduğunu belirtti.

"Sağlık emekçileri tükeniyor" diyerek kampanyayla ilgili basın açıklamasını okuyan SES Manisa Şube Eş Başkanı Figen Pehlivan Demirel, Kovid-19 salgınının geldiği noktada sağlık emek ve meslek örgütleri tarafından açıklanan vaka sayılarının, sağlık emekçilerinin ve hizmet alanlarının aktardığı sorunların salgının kontrol edilemediğine işaret ettiğini söyledi.

Figen Pehlivan Demirel, pandemi süreci boyunca sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin sağlıklarından olduğunu ifade ederek Türkiye'de neoliberal politikaların etkisiyle, sağlıkta özelleştirmelerle bu kurumların şirket mantığıyla çalışarak kadrosuz ve güvencesiz çalışmayı yaygınlaştırdığını ifade etti.

"Güvenceli iş güvenli gelecek" şiarıyla tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin kadroya alınması ve güvencesiz çalışmanın kalıcı olarak sonlandırılması taleplerini yineleyen Demirel, tüm sağlık emekçilerini mücadeleye davet etti. (Manisa/EVRENSEL)

Reklam