Van’da Servet Turgut’un cenazesi için kurulan taziye evini polis bastı

Van’da polis Servet Turgut’un cenazesi için kurulan taziye çadırını DTK, HDP ve DBP heyetinin ziyareti sırasında bastı. Polis taziye konuşmalarını engelledi.

01 Ekim 2020 09:08
Son Güncellenme Tarihi: 01 Ekim 2020 09:15
Paylaş

Demokratik Toplum Knogresi (DTK) Eş Başkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ve HDP’li milletvekilleri, helikopterden atılan ve önceki gün yaşamını yitiren Servet Turgut'un taziyesine katıldı. Taziyede HDP'li Hüda Kaya aileye taziye dileklerinde bulunmak için konuşmaya başladığı esnada polis müdahalede bulundu. Polis, taziyede konuşma yapılmasına izin vermeyeceklerini belirterek, ziyareti görüntülemek isteyen gazetecilere de müdahale etti.

POLİS VE HDP’LİLER ARASINDA TARTIŞMA

Yaşanan tartışmada polis, taziyenin devam etmesi durumunda gözaltı yapacaklarını söyledi. Bunun üzerine HDP’liler ile polis arasında sert tartışma yaşandı. Aydeniz, “İnsana saygınız olsaydı taziyeye böyle girmezdiniz. Duaya saygısı olanlar buraya silahlı giremezler” dedi. Polis ise aileye, “Taziyeyi derhal bitirin” uyarısında bulundu. Ardından HDP’liler tekrar taziyede oturmaya devam etti. Bekleyiş devam ediyor. (Van/MA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da çocuklar günlük 20-30 liraya ağır yükler taşıyor

SONRAKİ HABER

Nor Zartonk: Kafkaslar’da savaşa hayır, barış hemen şimdi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...