01 Ekim 2020 04:51
Son Güncellenme Tarihi: 01 Ekim 2020 10:20

Elektriğe yüzde 5.75 zam yapıldı

Konut, sanayi ve ticarethanelerde kullanılan elektriğe yüzde 5.75 zam yapıldı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Konut, sanayi ve ticarethanelerde kullanılan elektriğe bugünden geçerli olmak üzere yüzde 5.75 zam yapıldı. Yeni tarifeler Resmi Gazete'de yayımlandı.

Enerji Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK) tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan yeni tarifeler 3 ay uygulanacak.

SON 3 YILDA YAPILAN ZAM YÜZDE 82’YE ULAŞTI

CHP Enerji ve Altyapı Projelerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın Enerji Piyasası Denetleme Kurumu’nun (EPDK) bugünden itibaren geçerli tarifesinde yapılan değişiklikleri değerlendirdi. Son 3 yılda yapılan zamlarla elektiriğin birim fiyatının yüzde 82 oranında arttığına dikkat çeken Ahmet Akın, geçen 2 yılda Türkiye'nin elektiriğe yaplan zam oranlarıyla Avrupa şampiyonu olduğu hatırlattı ve "Elektiriğe son zamlarla Avrupa şampiyonluğunu kimseye kaptırmadık. Son 3 yılda hangi emekli hangi memur hangi çalışan yüzde 82 zam aldı?" diye konuştu.

Son 2 yılda elektrik ve doğagaza yapılan yüzde 60 ile yüzde 70 oranındaki zamlardan sonra 9 milyonu aşkın abonenin elektrik ve doğalgazının kesildiğini hatırlatan Ahmet Akın şunları söyledi: "Pandemi öncesi elektirik faturasını ödeyemedi için elektiriği kesilen 9 milyonu aşkın vatandaşımız vardı. Pandemi sürecinde borcu ödeyemeyenlerin sayısı arttı. Şimdi bir de elektirğe zam yapıldı. Evine ekmek götüremeyen insanlarımız faturayı nasıl ödeyecek? Kış kapıda! Vatandaş indirim beklerken, esnaf, sanayici indirim isterken zam yapmak milletin aklıyla alay etmektir." (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Azerbaycan-Ermenistan arasındaki çatışmalar 5. gününde sürüyor

SONRAKİ HABER

Mersin Şehir Hastanesi'nin musluklarda akciğer mikrobu tespit edildi, önlem alınmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...