30 Eylül 2020 09:45

Bornova Emek ve Demokrasi Güçleri'nden HDP'ye destek: Demokrasiye sahip çıkacağız

İzmir'de Bornova Emek ve Demokrasi Güçleri düzenledikleri basın açıklamasıyla HDP'li yöneticilere yönelik operasyonları protesto etti.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Bornova Emek ve Demokrasi Güçleri, Bornova Meydanı'nda gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla HDP'li yöneticilere yönelik operasyonları protesto etti. Açıklamaya demokrasi güçleri bileşenlerinin yanı sıra İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu da katıldı. "Demokrasiyi Savunuyoruz, Savunacağız" pankartıyla alana çıkan emek ve demokrasi güçleri, sık sık "Yaşasın devrimci dayanışma", "Gözaltılar, baskılar, tutuklamalar bizi yıldıramaz", "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları attı. 

"BU SALDIRI TÜM MUHALEFETE YAPILMIŞTIR"

Emek ve demokrasi güçleri adına basın metnini okuyan HDP İlçe Eş Başkanı Kenan Biçer, iktidarın siyasallaştırdığı yargı eliyle hukuk normlarının ayaklar altına alındığını söyledi. Biçer "HDP'ye yapılan operasyon AKP-MHP ittifakının topluma nasıl bir düzen dayattığı, kötülüğün ve nobranlığın geldiği boyutu göstermektedir. Suriye, Libya, Akdeniz'de sıkışan hükümet, iktidarlarını korumak ve devam ettirmek, ekonomik krizle sallanmaya başlayan koltuklarını muhafaza etmek ve bu krizi örtmek amacıyla bir kez daha HDP'yi seçmiştir. Yapılan bu saldırı yalnızca HDP'ye değil tüm muhalefete yapılmıştır" dedi.

Anayasa Mahkemesi tarafından haklarında verilen beraat kararına rağmen aynı iddiayla seçilmişlerin gözaltına alınmasının tam bir akıl tutulması olduğunu ifade eden Biçer, "Eski defterleri karıştırarak akılları bulandırmaya çalışanlar, asıl görevleri olan halklara hizmet etmelidirler. Seçilmişlere karşı yürütülen bu saldırılar, demokrasiye bağı zedelemektedir. İstenen şey, tek adam rejimiyse bilinmelidir ki bu ülkeyi emperyalist kuşatmadan kurtarmak için kanlarını akıtan Anadolu insanının basireti buna engel olacaktır" dedi.

"MÜCADELEYİ YÜKSELTECEĞİZ"

Biçer "Siyasal amaçlarla, siyasal beklenti ve hedeflerle yapılan hukuksuz gözaltı operasyonlarını kınıyor, protesto ediyoruz. Gözaltına alınan tüm HDP'lilerin bir an önce özgürlüklerine kavuşmalarını bekliyoruz. Biz Bornova Emek ve Demokrasi Güçleri olarak bu hukuksuzluklara karşı daha fazla dayanışma ve birlik içinde mücadeleyi yükselteceğiz. İktidara bir kez daha sesleniyoruz: Demokrasiye sahip çıkacağız" diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam