29 Eylül 2020 20:56

İkitelli’de gençler için farklı bir atölye: İkitelli Bilim ve Sanat Atölyesi

İkitelli Bilim ve Sanat Atölyesi, Küçükçekmece Atakent Kültür Sanat Merkezi’nde kadının toplumsal evrimi konulu etkinlik düzenledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Havin KARAOĞLAN
İstanbul

İkitelli Bilim ve Sanat Atölyesi kadının toplumsal evrimi konulu etkinlik düzenledi. Küçükçekmece Atakent Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe Ekmek ve Gül dergisi editörü Şengül Karadağ konuşmacı olarak katıldı. “Kadının ezilmişlik sorunu nereden gelir? Kadın toplumda neden ikinci plandadır? Tüm bunlar nasıl çözülür?​” sorularına cevap arandığı etkinliğe Küçükçekmece İkitelli bölgesinde liseli, üniversiteli, işçi gençler katıldı.

"ATÖLYE NEFES ALABİLDİĞİMİZ BİR ALAN"

Kendilerini “Bizler Türkiye’nin birçok semtinde olduğu gibi kültür sanat etkinliklerinden uzak bırakılmış, kendimizi keşfetme ve geliştirme imkanlarından uzak kalmış, İkitelli’nin gençleriyiz” diye tanıtan İkitelli Bilim ve Sanat Atölyesi ikinci etkinliğini düzenledi. “Türkçe Rap’in dünü bugünü yarını” etkinliğiyle faaliyete başlayan atölye, Kadının Toplumsal Evrimi’ni konu edindikleri ikinci etkinliği de gençler tarafından ilgiyle karşılandı. Pandemi koşullarını gözeterek planladıkları etkinlikler yüz yüze gerçekleşiyor. Her hafta farklı konuyla İkitelli Bilim ve Sanat Atölyesi çatısı altında bir araya gelen gençler atölyeyi, gelişmelerine imkan tanımayan mahallelerinin içinde nefes alabildikleri bir alan olarak tanımlıyor.

İkitelli Bilim ve Sanat Atölyesi’nin düzenlediği “Kadının Toplumsal Evrimi” etkinliğini ve atölyeyi değerlendiren gençler, “Uzak kaldığımız tartışma ortamını burada buluyoruz” diyor. Etkinliği değerlendiren liseli genç, “Kadın sorununu güncel sorunlar üzerinden tartışmamız daha yararlı olabilirdi” derken üniversite sınavına hazırlanan genç, “Konunun tarihsel bölümüne hiç bakmamıştım. Etkinlikte bu yönüyle tartıştık. Dışarıda yapacağım tartışmalarda farklı bir boyut kazandım” diye anlatıyor. 9. sınıf öğrencisi genç ise, “İnsanların kendini geliştirebilmesi açısından söyleşinin yeri çok büyüktür. İnsanlar tartışarak tartışılanları gözlemleyerek, birden fazla fikrin eşit biçimde savunuluşunu görür ve bu da o fikrin kafada eşit biçimde tartılmasını sağlar. İkitelli Bilim ve Sanat Atölyesi’nin etkinlikleri bunlar için uygun ortam sağlıyor. Konuşmacı ve dinleyiciler arasındaki samimiyet beni bu atölyeye çekti” diye anlatıyor.

“Karşımıza çıkan zorlukları birlikte aşabiliriz” diyen İkitelli Bilim ve Sanat Atölyesi “Liselerde, semtimizde ve atölyelerde kimi zaman bilimsel gelişmelere ulaşamıyoruz. Geleceğimize perde çekilmesine karşı şimdi biz yeni bir perde açıyoruz. Geleceğimizi aydınlatacak meşaleyi elimize alıyoruz” diyerek liseli üniversiteli işçi gençleri etkinliklere davet ediyor.

ÖNCEKİ HABER

Danimarka'da hükümetin iklim politikasını protesto eden gençler işgal eylemi başlattı

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen Bursa Şubesi, kısmi açılan eğitimi değerlendirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...