29 Eylül 2020 13:28

Haber-Sen: Teftiş kurulu raporlarıyla 15 PTT emekçisi ihraç edildi

Haber-Sen, 15 PTT emekçisinin geçtiğimiz hafta ihraç edildiğini açıkladı.

İzmit PTT sırası

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) Genel Merkezi, kamuda yaşanılan ihraçlara ilişkin yazılı açıklama yaptı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) ile kamuda binlerce emekçinin “haksız ve hukuksuz” bir şekilde ihraç edildiği anımsatılan açıklamada, “OHAL kalktı ancak teftiş kurulu raporları ile kamudan ihraçlar devam ediyor” denildi.

İktidarın darbeyi “Allah’ın bir lütfu” olarak gördüğü belirtilen açıklamada, “İktidar uzunca bir süredir kendine muhalif olan kesimlere yönelik başlattığı cadı avına devam etmektedir. Emekçilerin, anayasal ve demokratik bir hak olan çalışma hakkını elinden alarak, açlığa ve sefalete mahkûm etmeye çalışmaktadır. AKP kamuda ihracı kendisi için silah olarak görüyor” diye belirtildi.

15 PTT EMEKÇİSİ İHRAÇ EDİLDİ

2018’de KHK ile yapılan bir değişiklikle aralarında Haber-Sen şube yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu birçok PTT emekçisinin çalışma haklarının ellerinden alındığı hatırlatılan açıklamada, aynı gerekçeyle aralarında Haber-Sen üyesi ve yöneticilerinin de bulunduğu 15 PTT emekçisinin geçtiğimiz hafta “Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisaklı yahut bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilen…..” gerekçesiyle ihraç edildiği aktarıldı.

Söz konusu gerekçenin “hukuksuz” olduğunun altı çizilen açıklamada, “Hükümetin bu uygulamalarının anti demokratik olduğunu bir kez daha dile getiriyoruz. Devletin ve onun yürütücüsü iktidar partisinin kendi ideolojik referansları doğrultusunda hareket etmekten vaz geçmesini, tüm yurttaşlara eşit mesafede, tarafsız ve demokratik bir siyaset izlemesinin etik gereği olduğunu hatırlatıyoruz” ifadelerine yer verildi.

‘SİZ GİDECEKSİNİZ BİZ KALACAĞIZ’

İhraçların işlerine iade edilinceye kadar mücadelenin sürdürüleceği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: “Tüm bu baskılara karşın bu ülkenin onurlu ve mücadeleci kamu emekçileri olarak boyun eğmeyeceğiz. OHAL, KHK rejimi ve sonrasında teftiş kurulu raporları ile ihraç ettiğiniz arkadaşlarımızın tamamı işine geri dönecek, biz kazanacağız, emek kazanacak, demokrasi ve özgürlükler kazanacak. Tüm hukuksuzluklar son bulacak, siz gideceksiniz ve biz kalacağız. Biz kazanacağız.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dikkati sayesinde orman yangının önüne geçen saha bekçisisine plaket verildi

SONRAKİ HABER

Bu kadar eksik ve yanlış mazur görülemez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...