29 Eylül 2020 09:35
Son Güncellenme Tarihi: 29 Eylül 2020 12:18

Marmara Bölgesi'nde sağanak ve dolu etkili oldu

Marmara Bölgesi'nde sağanak ve dolu etkili oldu. İstanbul, Kocaeli, Kırklareli, Bursa ve Yalova'da araçlar hasar gördü, su baskınları oluştu.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Marmara Bölgesi'nde öğle saatlerinden itibaren sağanak ve dolu etkili oldu. İstanbul, Kocaeli, Kırklareli, Bursa ve Yalova'da araçlar hasar gördü, su baskınları oluştu, yurttaşlar zor anlar yaşadı.

İSTANBUL'DA SAĞANAK VE DOLU ÇİLEYE DÖNÜŞTÜ

İstanbul'un Avrupa Yakası'nda Silivri, Büyükçekmece, Çatalca ve Arnavutköy ile İstanbul Boğazı çevreleri ve Anadolu Yakası'nda Kadıköy ile bazı ilçelerde aralıklı gök gürültülü sağanak yağışı etkili oldu.

Anadolu Yakası'ndaki bazı ilçelerde ceviz büyüklüğünde dolu yağdı. Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Vatandaşlar kapalı alanlara sığınırken bazı araçlar hasar gördü.

ATNAVUTKÖY'DE HALK PAZARINI SEL BASTI

Arnavutköy'de Anadolu Mahallesi Mimar Sinan Caddesi'nde salı günleri kurulan semt pazarında yağmur giderlerinin tıkandı. Pazar alanını bir anda sel bastı. Pazar kurulan cadde ve sokaklar nehre dönerken pazardakiler zor anlar yaşadı.

İstanbul'da sağanak ve dolu etkili oldu

OKMEYDANI'NDA SERVİS MİNİBÜSÜ VE OTOMOBİL SU BASININDA MAHSUR KALDI

Okmeydanı Kavşağı'nda meydana gelen su baskınında mahsur kalan otomobil ve servis minibüsü itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Rögarların tıkanması nedeniyle meydana gelen su baskınında bir otomobil ve servis minibüsü mahsur kaldı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Servis minibüsü ve otomobil itfaiye ekiplerince halat bağlanarak güvenli bölgeye çekildi.

asdİstanbul'da sağanak ve dolu etkili oldu

Okmeydanı Kavşağı'nda tıkanan rögarlar Beyoğlu Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ortak çalışması sonucunda açılarak biriken su tahliye edildi.    

BAYRAMPAŞA'DA BİR MOTOSİKLET SELE KAPILDI

Bayrampaşa'da aniden bastıran sağanak bazı noktalarda sele neden oldu. Sokakta park halindeki bir motosiklet sel sularına kapıldı.

ÜMRANİYE'DE DOLU, ARAÇLARA ZARAR VERDİ

Ümraniye'de dolu araçlara zarar verdi. Vatandaşlar araçlarını korumak için battaniye ve kartonla kapladı. Yurttaş Ersin Bilerci, "Doludan arabam etkilendi. Arabamızın ön camı kırıldı. Kaportasında da ezikler oluştu" dedi.

EMİNÖNÜ'NDE YAĞIŞA HAZIRLIKSIZ YAKALANANLAR ALT GEÇİT VE DURAKLARA SIĞINDI

Eminönü'nde yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ve turistler, alt geçit ve duraklara sığındı.

Alt geçide sığınan bir vatandaş, "Dolu da yağdı, biraz korkuttu. Hava durumuna bakmadan çıkmıştık. Yağmurun kesilmesini bekliyoruz ama pek kesilecek gibi değil" dedi.

Doluya Kadıköy metrosunda yakalandığını ifade eden bir vatandaş, "Ceviz büyüklüğündeydi. Hiç böyle bir şey görmedim yani. Az daha düşüyordum, çocuğun biri yardım etti" diye konuştu.

BURSA VE YALOVA'DA TARLALAR ZARAR GÖRDÜ

Bursa ile Yalova’da etkili olan sağanak ve dolu, hayatı olumsuz etkiledi. Ceviz büyüklüğünde dolu yağan bölgelerdeki tarla ve yollar, bayaza büründü. Dolu nedeniyle tarlalar zarar gördü.

KIRKLARELİ'DE CADDE VE SOKAKLAR GÖLE DÖNDÜ

Kırklareli'de kent merkezinde şiddetini artıran sağanak nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

Yağmura hazırlıksız yakalananlar otobüs durakları ile bazı dükkanların tentelerinin altında beklerken, kimileri de şemsiye ile yağmurdan korunmaya çalıştı. Cumhuriyet Meydanı'nda oluşan su birikintisi nedeniyle vatandaşlar kaldırım ve yollarda yürümekte güçlük çekti.

Kırklareli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri de birikinti olan yerlerde taşkın yaşanmaması amacıyla rögar kapaklarını açarak temizlik çalışması yaptı.

 

KOCAELİ'DE AĞAÇ DEVRİLDİ, BİR ARAÇ ZARAR GÖRDÜ

İzmit'te etkili olan dolu ve sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Seka Park'ta bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri İdari Binası önündeki yeşil alanda bir ağaç devrilerek aracın üstüne düştü.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bartın'da sur onarımı sırasında iskeleden düşen işçi, 10 gün sonra yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

HDP’ye operasyona Hopa ve Fındıklı’dan tepki, Mardin'de açıklamaya engelleme

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa