15 Nisan 2011 02:56

DİHA Diyarbakır temsilcisi Kadri Kaya gözaltına alındı

Dicle Haber Ajansı (DİHA) Diyarbakır Bölge Bürosu Temsilcisi Kadri Kaya ve Batman Muhabiri Erdoğan Altan polis tarafından gözaltına alındı.Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler, sabah saatlerinde DİHA Diyarbakır Bölge Bürosu Temsilcisi Kadri Kaya'nın evine baskın düzenledi. Yaklaşık bir saat süren ar

DİHA Diyarbakır temsilcisi Kadri Kaya gözaltına alındı
Paylaş

Dicle Haber Ajansı (DİHA) Diyarbakır Bölge Bürosu Temsilcisi Kadri Kaya ve Batman Muhabiri Erdoğan Altan polis tarafından gözaltına alındı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler, sabah saatlerinde DİHA Diyarbakır Bölge Bürosu Temsilcisi Kadri Kaya'nın evine baskın düzenledi. Yaklaşık bir saat süren aramadan sonra Kaya, "PKK'yi kutsallaştıracak sözler sarf ettiği ve halkı galeyana getirdiği" iddiasıyla gözaltına alınırken, evde bulunan 2 laptop'a da el konuldu. Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında gözaltına alınan Kaya, Batman İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

Batman'da ise, DİHA muhabiri Erdoğan Altan polis tarafından "ifaden var" denilerek gözaltına alındı. Altan, İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

SUNU: Parasız eğitim sınavsız üniversite

SONRAKİ HABER

Boykot barikatı aştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...