29 Eylül 2020 06:10

Evli olduğu kadını öldürüp arabada dolaştıran erkeğe "pişmanlık" indirimi yapıldı

Boşanma aşamasındaki eşini başından vurarak öldürüp arabada dolaştıran Eren Erdoğan hakkında verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, müebbete indirildi.

Kaynak: DHA

Paylaş

Kendisinden boşanmak isteyen Fatma Erdoğan'ı başından vurarak arabada dolaştıran Eren Erdoğan hakkında "eşini kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verildi.

Bakırköy 19. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Eren Erdoğan Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanırken, maktul Fatma Erdoğan’ın ailesi ve tarafların avukatları da duruşmada hazır bulundu. Son sözü sorulan tutuklu sanık Eren Erdoğan, "Pişmanım. Üzgünüm. Böyle bir şey olmasını istemiyordum. Tasarlayarak, planlayarak bu suçu işlemedim" dedi.

Mahkeme heyeti, sanığı "eşini kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

MAHKEME İNDİRİM VERDİ

Sanığın sabıkasız oluşu, suçu işlemesinden sonraki pişmanlığı, verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının geleceği üzerindeki olumsuz etkileri ve duruşmada gözlemlenen kişiliğini lehine indirim sebebi sayan mahkeme, sanığın cezasını müebbet hapis cezasına indirdi.

Mahkeme ayrıca sanığı "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 2 yıl 9 ay 10 gün hapis, "ruhsatsız silah bulundurma" suçundan da 6 bin lira adli para cezasına çarptırdı.

"BU MU ADALET?"

Duruşma sonrasında adliyenin önünde konuşan maktul Fatma Erdoğan’ın annesi Kıymet Alyar, "Bu mu adalet? Benim çocuğum geri gelsin, ben müebbet yatarım. Katiller cirit atıyor" dedi.

Anne Kıymet Alyar, cinayet yaşandığında verdiği demecinde şunlara dikkat çekmişti:

“Kızımın telefonunda tehdit mesajları duruyor. Benim çocuğumu vuruyor ve saatlerce dolaştırıyor. Evine gidiyor, akrabalarıyla görüşüyor. Akıl verip, teslim olmaya razı ediyorlar. O anda benim çocuğum hastaneye gitseydi kurtulurdu. Benim çocuğum arabada geze geze can veriyor. En sonunda yanına iki avukat alıp Halkalı Polis Karakoluna gidip teslim oluyor.”

Eren Erdoğan'ın gözaltında elinde kelepçe ile "selfie" çekip "Döneceğim yine" notuyla paylaşması dikkat çekmişti.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, maktul Fatma Erdoğan ile sanık Eren Erdoğan'ın boşanma aşamasında oldukları, 16 Mart 2019'da çiftin bir alışveriş merkezinde buluştukları, sonrasında maktul Fatma Erdoğan'ın 155 polis ihbar merkezini arayarak "Davalık olduğum eşim beni esir tutuyor, şu an araca kilitledi" şeklinde ihbarda bulunduğu anlatılmıştı.

Polis ihbar hattı ile yapılan görüşmeden yaklaşık 15 dakika sonra sanık Eren Erdoğan'ın maktul Fatma Erdoğan'ı tabanca ile 2 el ateş ederek öldürdüğü belirtilen iddianamede, sanığın eşinin cansız bedeni ile arabada bir süre dolaştığı, daha sonra teslim olduğu belirtilmişti.

İddianamede, sanık Eren Erdoğan'ın "eşini kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "ruhsatsız silah ya da mermi taşıma" suçlarından da 13 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mansur Yavaş: Köylere internet sağlamak için Türksat'la görüşmelere başladık

SONRAKİ HABER

Azerbaycanlı barış aktivisti Giyas İbrahivom gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa