28 Eylül 2020 16:30

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri: Demokrasiye sahip çıkıyoruz

HDP'ye yönelik operasyonları protesto eden İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını isteyerek, “Demokrasiye sahip çıkıyoruz” dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapılan basın açıklaması yaparak Hakların Demokratik Partisi’ne (HDP) yönelik gözaltı ve operasyonları protesto etti.  Açıklamaya demokrasi güçleri birleşenlerinin yanı sıra CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır da katıldı. "Demokrasiye Sahip Çıkıyoruz" yazılı pankart açılırken, sık sık "Yaşasın Devrimci Dayanışma", "Baskılar Bizi Yıldıramaz" ve "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları atıldı.

Basın açıklamasını okuyan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Veysel Beyazadam, AKP iktidarının siyasallaştırdığı yargı eliyle muhalif kesimlere yönelik operasyonlarına devam ettiğini söyledi. Beyazadam, "İşsizlik rekor üzerine rekor kırarken, enflasyon halkı yoksullaştırırken, yurttaşları tehdit eden salgın hastalık nedeniyle hastaneler dolup taşarken ve resmi rakamlarla her gün 70’in üstünde insan salgından dolayı yaşamını kaybederken ülkeyi yönetenlerden beklenen bu sorunların çözülmesidir. Ancak iktidar çözüm yaratmak yerine baskı ve zor araçlarıyla muhalefeti susturmaya çalışmaktadır" dedi.

“SALDIRILAR DEMOKRASİ BAĞINI ZEDELEMEKTEDİR”

Anayasa Mahkemesi tarafından haklarında verilen beraat kararlarına rağmen aynı iddiayla seçilmişlerin gözaltına alınmasının tam anlamıyla akıl tutulması olduğunu ifade eden Beyazadam, "Açık ki, Ankara’nın karanlık dehlizlerinde masa başı stratejilerle ülkenin değil kendilerinin geleceğinin kurtarılmasının senaryoları hayata geçirilmektedir. Eski defterleri karıştırarak akılları bulandırmaya çalışanlar, asıl görevleri olan halklara hizmet etmelidirler. Seçilmişlere karşı yürütülen bu saldırılar demokrasi bağını zedelemektedir” diye konuştu.

“MÜCADELEYİ YÜKSELTECEĞİZ”

İktidarın ömrünü uzatma pahasına ülkeyi karanlık ve tehlikeli bir noktaya sürüklediğini vurgulayan Beyazadam, "Demokrasi, barış ve laiklik gibi taleplere yönelik çağrılara kulak tıkayan, şiddeti tırmandıran, temel hak ve özgürlükleri askıya alan, devletin zor aygıtlarını siyasal amaçları için kullanan iktidar bilmelidir ki, hukuk bir gün kendilerine de lazım olacaktır" dedi.

Siyasal amaçlarla yapılan hukuksuz gözaltı operasyonunu kınadıklarını ifade eden Beyazadam, “Gözaltına alınan seçilmişler bir an önce özgürlüklerine kavuşmalılar. Emek ve demokrasi güçleri olarak bu hukuksuzluklara cevabımız her zamankinden daha fazla dayanışma ve birlikte mücadeleyi yükseltmek olacaktır. İktidara İzmir’den sesleniyoruz; Demokrasiye sahip çıkacağız" diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam