28 Eylül 2020 15:03

Birleşik Krallık’ta “koronavirüs önlemleri” kaosu

Birleşik Krallık’ta Boris Johnson hükümetinin koronavirüs önlemlerinin yararlı ve gerçekçi olup olmadığı tartışmalara neden oluyor.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Arif BEKTAŞ
Londra

Birleşik Krallık’ta Boris Johnson hükümetinin koronavirüs önlemleri doğrultusunda aldığı kararlar tartışmalara neden oldu. Yeni önlemlerin de tartışıldığı ülkede, alınan önlemlerin yararlı olup olmadığı konuşuluyor.

Bugünden itibaren başlayan 15 kişilik düğün ve cenazeler, saat 22.00’den sonra kapatılan pub ve restorantlar, okulların ve üniversitelerin açık kalması ve bazı üniversitelerin izolasyona alınması gibi önlemlerin başarılı olmadığı kaydediliyor.

10 BİN STERLİN CEZA

İşçilerin çalıştırıldığı, öğrencilerin okullara gönderildiği ülkede vaka sayısı 5 binin altına düşmüyor. Birçok virüs taşıyıcısının izolasyona tabi tutulması söz konusu. Bu izolasyona uymayanlara ise 10 bin sterlin ceza verilecek.

Ülkenin birçok bölgesinde daha sıkı tedbirlerin alınması tartışılıyor. Galler ve İskoçya’nın birçok bölgesi tamamen kapatılırken farklı bölgelerde farklı önlemler de kaosa neden oldu. Galler nüfusunun üçte ikisi sıkı önlem altına alınırken İskoçya yerel hükümeti, Birleşik Krallık merkezi hükümetinin uygulanabilir kararlar almasını istedi.

JOHNSON DESTEK KAYBEDİYOR

Westminter Parlamentosu’nda, milletvekilleri koronavirüs önlemlerini tartışmak için toplanırken Johnson hükümetinin aldığı kararların tartışmalı olduğu ve alınan birçok kararın virüse karşı mücadelede bir yarar sağlamadığı belirtiliyor. Bu yüzden uzun bir zamandan sonra Johnson’ın partisi Muhafazakar Parti’nin kamuoyu desteğinin ilk kez İşçi Partisi’nin altına düştüğü belirtildi.

ÖNCEKİ HABER

"Açıldığı iddia edilen fabrikalarda işçiler hangi koşullarda çalışıyor?"

SONRAKİ HABER

İngiltere'de okullarda kapitalizm karşıtı kaynakların kullanılması yasaklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...