28 Eylül 2020 11:01

Eşi Müzeyyen Boylu katleden Mesut Issı'ya ağırlaştırılmış müebbet verildi

Diyarbakır'da boşanma aşamasındaki eşi Müzeyyen Boylu'yu katleden Mesut Issı, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Kararda haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulanmadı.

Fotoğraflar: DHA

Paylaş

Diyarbakır'da 19 Mayıs 2019'da boşanma aşamasındaki avukat eşi Müzeyyen Boylu'yu (43) çocuklarının önünde 14 kurşunla öldüren doktor Mesut Issı (45) "eşe karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Issı'ya haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulanmadı.

Demirören Haber Ajansının aktardığına göre ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle açılan davada bugün karar duruşması yapıldı. Issı, duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları, Boylu'nun annesi Türkan Boylu, avukatları Cihan Aydın, Hatice Demir, Serdar Özer, Öykü Çakmak ve Sinan Tanrıkulu ile Issı'nın avukatı Kutbettin Odabaşı ise salonda hazır bulundu.

Duruşmada Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Remzi Atalay, sanık Issı'nın iddianamede geçen "tasarlayarak ve canavarca hisle öldürme" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Sanık Issı ise savunmasında pişman olduğunu öne sürerek ağır tahrik hükümlerinin uygulanmasının ve iyi hal indiriminin uygulanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, savcı, sanık Issı ile avukatı ve Boylu'nun avukatlarının beyanını aldıktan sonra kararı açıkladı. Issı'ya haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulamadan, "eşi kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kadınlardan HDP ve "İsimsizler Hareketi"ne yönelik gözaltılara tepki

SONRAKİ HABER

HDP’li Garo Paylan: Azerbaycan’a silah satmak için mi savaşı destekliyorsunuz?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...