28 Eylül 2020 08:45

Ayhan Bilgen: Kayyum atamayı düşünenler, Rus Askeri Valisinin hatıralarını okusunlar

Ayhan Bilgen, “Kayyum atamayı düşünenler, yüz elli yıl önce Rus Askeri Valisinin Kars ile ilgili hatıralarını okusunlar. Vali şehri yönetemeyince, şura kurmak zorunda kalmıştı” dedi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Gözaltında bulunan Kars Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen, zehirlenmesinin ardından sadece su tükettiğini söyledi. Kars Belediyesine kayyum atanacağı iddialarına dair Bilgen, “Kayyum atamayı düşünenler, yüz elli yıl önce Rus Askeri Valisinin Kars ile ilgili hatıralarını okusunlar. Vali şehri yönetemeyince, şura kurmak zorunda kalmıştı” dedi.

Ankara merkezli yürütülen “Kobane soruşturması” kapsamında 25 Eylül’de gözaltına alınan Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen, avukatları aracılığıyla zehirlenme ve belediyeye kayyum atanacağı iddialarına ilişkin mesaj gönderdi.

SADECE SU İÇİYOR

Gözaltında zehirlenmesinin ardından sadece su tükettiği bilgisini veren Bilgen, “Herkese selamlar. Hem buradaki görevliler hem de hastane personeli üzerlerine düşeni yaptı. Ama buradaki koşullarda aynı gıdaları almak, tedaviye imkan vermeyecektir. Bu nedenle bundan sonra, gözaltında bulunduğum süreç boyunca sadece su alacağım” dedi.

KAYYUM İDDİALARI

Kars Belediyesi’ne kayyım atanacağı iddialarına ilişkin Bilgen, “Belediyemize kayyum atamayı düşünenler, yüz elli yıl önce Rus Askeri Valisinin Kars ile ilgili hatıralarını okusunlar. Vali şehri yönetemeyince, şura kurmak zorunda kalmıştı” ifadelerini kullandı.

GÖRÜLECEK DAVALARI

Bilgen, bu hafta yargılandığı 3 davanın görülecek duruşmalarla ilgili şunları söyledi:

“Hâlâ Türkiye’nin Zekeriya Öz’ün pisliğiyle oynamasını isteyenler, bunun herkese bulaşacağını bilmelidir. Bu hafta boyunca yargılandığım, tüm dosyaların dinleme ve hazırlıkları Zekeriya Öz ve ekibine aittir.” (Kars/MA)

ÖNCEKİ HABER

İHD: Ceylan Önkol’un failleri cezasızlık zırhıyla korundu

SONRAKİ HABER

Sağlık emekçileri yetkililere seslendi: Şiddet varsa hizmet yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...