28 Eylül 2020 08:05 Güncelleme: 28 Eylül 2020 09:48

İZSU çalışanları dönüşümlü çalışma talep etti

İZSU emekçileri dönüşümlü çalışma talebiyle bugün Karşıyaka, Konak, Balçova, Karabağlar, Bornova, Yenişehir, Bergama, Aliağa ve Menemen'de eylem yaptı.

GÜNCELLENDİ

Karşıkaya İZSU çalışanları I Fotoğraf: Evrensel

Reklam

İZSU emekçileri, dönüşümlü çalışmanın hayata geçmesi talebiyle bugün Karşıyaka, Konak, Balçova, Karabağlar, Bornova, Yenişehir, Bergama, Aliağa ve Menemen'de şube binaları önünde eylem yaptı.

Tüm Bel Sen İzmir 1 No’lu ve Genel-İş İzmir şubelerine üye İZSU çalışanları, hazırladıkları basın metninde, yakın zamanda Cumhurbaşkanlığı kararı ile yayımlanan kamu kurumlarında dönüşümlü uzaktan çalışma yapılmasına yönelik genelgenin çalıştıkları kurumda yapılan bütün görüşmelere rağmen uygulanmadığını belirtti.

“SAĞLIKLI ORTAMDA ÇALIŞMAK İSTİYORUZ”

Her gün yüzlerce kişiyle temas halinde çalıştıkları ifade edilen açıklamada, “İZSU emekçileri olarak çalışmak, hizmet üretmek istiyoruz ama bunu yaparken hem bizim hem de vatandaşın sağlığını koruyacak önlemlerin tam alındığı bir çalışma ortamın da yapmak istiyoruz. Bir arkadaşımız da virüs çıkması durumunda bütün şubenin 14 gün boyunca karantinaya alınacağını unutmadan, çalışan arkadaşlarımızın güvenliğinin esas alınmasını istiyoruz” denildi.

“EMEKÇİLERİN VE HALKIN SAĞLIĞI İÇİN DÖNÜŞÜMLÜ ÇALIŞMAYA GEÇİLSİN”

Sürecin hem emekçilerin ve halkın sağlığını koruyacak hem de kamu hizmetlerinin verimli bir şekilde sürmesini sağlayacak şekilde yürütmesini istediklerini söyleyen İZSU emekçileri, “Önerilerimiz İZSU emekçilerinin talebi olan dönüşümlü çalışma düzenine geçilmesi ve tüm emekçiler için eşit şekilde uygulanmasıdır. Hem kendimizin hem de halkın sağlığının korunması için dönüşümlü çalışmaya geçilene kadar eylem ve etkinliklere devam edeceğiz” dedi.

(İzmir/EVRENSEL)

 

Reklam