28 Eylül 2020 06:09

İstismardan tutuklanan tarikat lideri Nurullah İstanbul Sözleşmesi’ni hedef aldı

Çocuğa istismardan tutuklanan tarikat lideri Nurullah, müritlerine yazdığı mektupta İstanbul Sözleşmesi'ni hedef aldı, "İstanbul Sözleşmesi'ndeki beyan esas alınarak, bu durum zuhur etmiştir" dedi.

Fatih Nurullah takma adını kullanan Eyüp Fatih Şağban | Ekran görüntüsü, "Nurani Tv" YouTube kanalının videosundan alınmıştır.

Paylaş

Sakarya'da, 12 yaşındaki çocuğu istismar ettiği gerekçesiyle tutuklanan tarikat lideri Fatih Nurullah, müritlerine yazdığı mektupta baba F.A’yı uyuşturucu bağımlısı olmakla, kendisine komplo kurmakla suçladı. Öte yandan Nurullah tutuklanmasına ilişkin, "İstanbul Sözleşmesi'ndeki beyan esas alınarak, bu durum zuhur etmiştir" dedi.

Sözcü'den İsmail Saymaz’ın haberine göre, tarikat lideri Fatih Nurullah, müritlerine mektup yazarak kendisini savundu. Gerçek adı Eyyüp Fatih Şağban olan Nurullah'ın cemaate dağıtılan mektubu şu şekilde:

“İcazet töreni öncesinde böyle meşum bir olay yaşanması fakiri üzmüş, yeni halife kardeşlerimizin boynunu bükmüştür. Bütün halifelerimiz, rehber ve zakirlerimiz vazifelerine devam ederek yokluğumuzu hissettirmemesi temennimizdir. Hacı Bayram Külliyemizin tamamlanması ricamızdır. Bize gelince…”

"SİZİ ÜZECEK BİR ŞEY YAPMADIM, KOMPLOYLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

“Aklıma Ahmet Yesevi Hazretleri geldi. 63 yaşından sonra yer altına inmiş ve bir daha ışığı görmemiş. Kendimi şartladım. Çıkarsam hizmetinize devam edeceğim. Sizi üzecek bir şey yapmadım. Komployla karşı karşıyayız.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’Nİ HEDEF ALDI

Uyuşturucu bağımlısı birinin bozuk aile yapısının korunması için yaptığımız merhameten yardımlar ihanet ve komplo olarak geri dönmüştür. Kızlarını bize teklif etmişler. Bizim de 'Yaşı 18'e geldiğinde belki olur' demekliğimiz olmuştur.

Telefondaki konuşmalarda, yapmadığımız fiileri bize zorla teyit ettirmek istemişler ve ayrı ayrı para talep etmişlerdir. (70.000 TL) Telefondaki 'yapmayın – etmeyin' ricaları böyle bir sonucun doğmaması içindir. Ne yazık ki İstanbul Sözleşmesi'ndeki beyan esas alınarak, bu durum zuhur etmiştir.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da kademeli mesai başladı, yoğunluk sorunu azalsa da çözülmedi

SONRAKİ HABER

Dereli'de yıkım yaparken saldırıya uğrayan ekip yaşananları anlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa