27 Eylül 2020 05:58

HDP Eş Genel Başkanı Buldan: Saldırılar karşısında ortak mücadele zemini güçleniyor

HDP’ye yönelik “Kobanê” operasyonuna ilişkin açıklamalar yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, saldırılar karşısında birlikte mücadele zemininin güçlendiğini ifade etti.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü “Kobanê soruşturması”na ilişkin tepkiler sürüyor. Operasyonun ardından olağanüstü toplanan HDP MYK’si kapsamlı tartışmalar yürüttü. Operasyona dair Mezopotamya Ajansı’nın sorularını yanıtlayan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, operasyona karşı nasıl bir mücadele yürütüleceğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

HDP’ye dönük yıllardır süren operasyonları “siyasi soykırım” olarak niteleyen Buldan, “6-8 Ekim 6 yıl önce olan, soruşturması 4 yıl önce başlayan, bu anlamda bütün MYK üyelerinin ifadelerinin alındığı, Ayhan Bilgen’in bu olaydan kaynaklı cezaevinde yattığı, sonra beraat ettiği, tazminat davasını kazandığı bir meseleden bahsediyoruz. Kobanê ya da 6-8 Ekim eylemleri, tamamıyla çarpıtılan bir gündem ve o günlerin mağduru olan HDP’nin görülmediği bir yerden ele alınıyor” dedi.

“HDP ÇOK İYİ SAHİPLENİLDİ”

Hükümetin saplandığı bataklıktan çıkmak için bu tip operasyonları hayata geçirdiğini ifade eden Buldan, “Kendi çıkmazını veya yönetememe durumunu olası bir seçim üzerinden gündeme koyan ve Türkiye toplumu nezdinde yeni bir algı operasyonunu yaymaya çalışan bir iktidar var. Ben dün itibariyle iktidarın bu meselede bir kez daha başaramadığını gördüm. Çünkü çok iyi bir sahiplenme oldu, HDP’ye yapılan haksız ve hukuksuz bu operasyon karşısında herkes söz kurdu” değerlendirmesinde bulundu.

“BİRLİKTE MÜCADELE ZEMİNİ GÜÇLENİYOR”

Saldırılar karşısında muhalefetin birlikte mücadele zemininin güçlendiğini de ifade eden Buldan, “Ben iktidarın en çok bundan korktuğunu ve çekindiğini düşünüyorum. İktidar sadece seçimle sınırlı kalmayan, her türlü saldırı karşısında geniş bir demokrasi ittifakının gittikçe büyüdüğünü görebiliyor. En ufak bir haksızlık karşısında bütün muhalefet bir arada ‘bu yapılan yanlıştı’ diyebiliyor. Tam bu noktada operasyonun sadece HDP’ye yapılmadığını söylüyoruz. Bu yapılan saldırı tüm Türkiye halklarınadır. Oluşacak olan ya da oluşmuş olan demokrasi ittifakının gittikçe büyümesi engellenmeye çalışılıyor. Çünkü olası bir seçimde artık AKP tek başına iktidar olamayacak. İktidar demokrasi güç birliği karşısında kaybedecek, bu yüzden bu kadar saldırıyor” ifadelerini kullandı.

Bu durumun diğer muhalefet partilerine de sorumluluk yüklediğini ifade eden Buldan, “Muhalefet bu ülkeyi yönetmeye talip bir yerden, demokrasi ittifakı çemberinin genişlediği bir anlayışla hareket etmek zorundadır. Yoksa saldırılar karşısında ses çıkarmazsak, birlikte hareket etmezsek, bütün bu hukuksuzluklar karşısında haksızlığa uğrayan tarafı yalnız bırakırsak, bugün bize yapılan yarın başka bir kesime yapılır. Barolar ilk başta hedef gösterilen bir kesimdi, onlara karşı bir operasyon yapıldı. TTB’ye bir göz dağı verildi, şimdi HDP’ye bir operasyon yapıldı” dedi.

"ARTIK GERÇEKLERİ ANLATMA ZAMANI"

Kobanê eylemleri döneminde Başbakan olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun açıklamalarını da değerlendiren Buldan, “Artık gerçekleri anlatmanın tam zamanı. O dönem iktidar içinde olan, bugün bir şekilde iktidardan kopmuş olan, gerçekleri bilen insanların konuşmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Ben Davutoğlu’nun HDP’ye yapılan operasyon karşısında söz kuracağını düşünüyorum. Bugün bizi araması önemliydi, dayanışma duygularını iletmesi kıymetli ancak bu konuda konuşmasının da önemli olduğunu düşünüyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Oduncular ve kömürcüler tek tek kepenk indiriyor: Geleceğe dair umudumuz kalmadı

SONRAKİ HABER

İşçi intiharları | Kansu Yıldırım: Sınıf hareketini yükseltmek gerekiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa