26 Eylül 2020 15:55

Maske uyarısı yaptığı şahıs tarafından darbedilen sağlık emekçisi: Sol gözüm görmüyor

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde maske uyarısı yaptığı şahıs tarafından darbedilen sağlık çalışanı Rıfat Babayiğit "Şu an sol gözüm görmüyor. İkinci bir ameliyatta daha olacağım" dedi.

Rıfat Babayiğit | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Elif YAVUZ
Hüseyin ÇAKMAK

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde maskesini doğru takması uyarısında bulunduğu şahıs tarafından darbedilen sağlık çalışanı Rıfat Babayiğit, "Şu an sol gözüm görmüyor. Göreceğimi söylüyorlar ama ne kadar göreceğim bilmiyorum. İkinci bir ameliyatta daha olacağım" dedi.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde çalışan Rıfat Babayiğit, hastaneye gelen Furkan T.'ye maskesini doğru takması için uyarıda bulundu. Cezaevinden izinli olarak çıktığı öğrenilen Furkan T. bu uyarının ardından sağlık çalışanını yumruk atarak darbetti. Gözünden yaralanan Babayiğit, acil ameliyata alındı.

"TERS BAKTIN DEDİ, YUMRUK ATTI"

Yaklaşık iki saat süren operasyonun ardından konuşan sağlık çalışanı Babayiğit, "Ben orada herkesi maskesini doğru takması için uyardım.  Ağız, burun tam kapatılacak şekilde maskenizi takın, dedim. Bazı kişiler hemen uyarıları dikkate alıp maskesini taktı. Bu kişi 2 defa düzeltti, sonra tekrar çıkardı. Tekrar uyardım, bu defa bana küfretti. Küfrü umursamadım. Güvenliği arayıp bu hasta yakınını almasını söyledim. Muayene girip çıktılar, tam o sırada yanımdan geçerken 'Sen bana ters baktın' dedi. Montunu çıkardı, gözümün ortasına vurdu. Hiçbir tartışma olmadı, kişiyi bile tanımıyordum. Hemen acil cerrahiye gittik, sonra ameliyata aldılar" dedi,.

"BİR AMELİYAT DAHA OLACAĞIM"

Babayiğit, "Saat 13.30 gibi ameliyata girdim, 15.30 gibi ameliyattan çıktım. Şu an sol gözüm görmüyor. Göreceğimi söylüyorlar ama ne kadar göreceğim bilmiyorum. İkinci bir ameliyatta daha olacağım. Hekimler kesin bir şey söylemediler daha ama düzelebileceğini söylediler. Önümüzde uzun bir süreç var" ifadelerini kullandı.

Cezaevinden izinli çıktığı öğrenilen Furkan T.'ye acıdığını söyleyen Babayiğit, bu kişilerin kontrollü olarak hastanelere girmesi gerektiğini belirtti.

Babayiğit, "Ben bugün gözümden oldum ama bazı sağlık çalışanları canlarını veriyor. Ben sadece maske için yardımcı oldum. Kötü bir şey de söylemedim. O kişiye acıyorum. Ailesi var, bizden enfeksiyon kapıp başkasına taşıyabilir. Elini kolunu sallayarak hastaneye girme hakları yok. Güvelik ya da polis eşliğinde girmeli. Bugün bana yarın başkasına zarar verebilir" diye konuştu. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye'de son 24 saatte 71 kişi Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Bursa'da bir kadını asansörde taciz eden erkek tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...