26 Eylül 2020 14:41
Son Güncellenme Tarihi: 27 Eylül 2020 04:01

Bahçelievler'de darbettikleri Suriyeliyi 7 metreden atan gaspçılar serbest bırakıldı

Bahçelievler'de bir kişiyi kaçırıp feci şekilde darbeden ve 7 metre yükseklikten dere yatağına atan gaspçılar serbest bırakıldı. Bakan Abdülhamit Gül karara ilişkin inceleme izni verdiğini açıkladı.

Fotoğraflar: DHA

Paylaş

İstanbul Bahçelievler'de 4 kişi, Suriyeli Muhammed Selmo'yu araba alım satımı bahanesiyle kaçırdıktan sonra feci şekilde darbedip 7 metre yükseklikten dere yatağına attı. Gaspçılar serbest bırakılırken olayın görüntüleri sosyal medyaya yansıdı ve büyük tepki çekti. Tepkiler üzerine açıklama yapan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, karara dair inceleme izni verdiğini söyledi.

Demirören Haber Ajansının aktardığına göre olay, 7 Temmuz Salı günü Bahçelievler'de meydana geldi. Bahçelievler'de 4 kişi, Muhammed Selmo isimli restoran sahibini araba alım satımı bahanesiyle kaçırdı ve para istedi. 4 kişi, daha sonra kaçırdıkları Selmo'yu darbedip 7 metre yükseklikten dere yatağına attı.

Ağır şekilde yaralanan Selmo çevredekiler tarafından çağırılan ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

"YÜZÜĞÜMÜ VERMEYİNCE DERE YATAĞINA ATTILAR"

Saldırının ardından ağır şekilde yaralanıp 4 gün hastanede kaldığı öğrenilen Suriyeli Muhammed Selmo yaşadıklarını anlattı. Koluna platin takıldığını söyleyen Muhammed Selmo, otomobiliyle gezerken yanına 4 kişinin gelip otomobil satıp satmadığını sorduğunu kendisinin de sattığını söylemesi üzerine 4 kişinin aracı görmek istediğini söyledi. Selmo şöyle devam etti:

“200-300 metre sonra kaç model olduğunu kaç para istediğimi sordular. Ben fiyatı söyledim. 'Gel bakalım motoru nasıl?' dediler. Arka koltukta oturan bir kişi bana silah doğrultu 'Hareket yapma ne kadar paran varsa ver' dedi. Ben bende para olmadığını söyledim. Kafama vurmaya başladılar. Bana küfür edip ne kadar para kazandığımı sordular. Bana vurup 'Sende para vardır' dediler.”

Kendisini otomobilden indirip darp ettiklerini söyleyen Selmo, “Bir kişi cebimdeki 5 bin 700 liramı aldı diğeri de telefonumu aldı. Bir kişi de yüzüğümü istedi. Ben vermek istemeyince beni tutup aşağıya attılar. Oradan çıktıktan sonra hastaneye gittim 4 gün hastanede yattım. Hastanede koluma platin takıldı” diye konuştu.

SALDIRGANLAR MAHKEMEDE SERBEST BIRAKILDI

4 saldırgandan 2'si gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen saldırganlar, mahkemece serbest bırakıldı.

Darp anlarına ilişkin videonun sosyal medyada yayılması üzerine saldırganların tutuklanmamasına tepki yağdı.

TEKRAR YAKALAMA KARARI ÇIKARTILDI

Daha sonra savcılık 2 saldırgan için yeniden yakalama kararı çıkartıldı. Saldırganların 1'inin yakalanması için çalışma sürerken, 1 kişinin de askerde olduğunu öğrenildi.

BAKAN GÜL: İNCELEME İZNİ VERDİM

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül Twitter hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada "İstanbul Bahçelievler’deki olayın şüphelilerine tutuklama tedbiri uygulanmamasına ilişkin olarak disiplin hukuku ve yargı etiği bakımından inceleme yapılması için HSK Başkanı olarak Kurul’a inceleme izni verdim. Adalet, demokratik hukuk düzeninin can evidir. Yargı, adaletiyle tartışmayı bitirir, vicdanları teskin eder. Ancak, kamu vicdanını şoke eden bir karar varsa bunun arkasında meslek kuralları ve disiplin hukukuna aykırı bir durum olup olmadığını araştırmak da HSK'nın görevidir" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Suriyeli Liya: Ölsem belki bana mezar bile vermezler

SONRAKİ HABER

Sivas'ta kavga ihbarına gelen sağlık emekçilerine saldıran şahıslar serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...