26 Eylül 2020 12:50

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun: 11 ildeki vefat sayısı ülke genelinden fazla

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Sağlık Bakanlığının paylaştığı Kovid-19 kaynaklı can kaybı sayısının gerçeği yansıtmadığını, sadece 11 büyükşehirdeki sayının bile bu veriyi geçtiğini belirtti

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Sağlık Bakanlığının verilerine göre ülke genelinde 1-25 Eylül tarihleri arasında Kovid-19 nedeniyle vefat eden vatandaşların sayısı 1488 iken, sadece CHP yönetimindeki 11 büyükşehir belediyesinde aynı tarihlerde bulaşıcı hastalık kaynaklı hayatını kaybedenlerin sayısının 1604 olduğu bilgisini paylaştı.

Önerilerini dikkate almayan siyasi iktidarın yanlış politikalarının ülkeyi geri dönüşü olmayan bir yola sürüklediğine işaret eden Torun, “Vatandaşa doğru bilgi vermesi gereken siyasi iktidar, şeffaflık ilkesini hiçe sayıyor. Devlet vatandaşına yalan söylemez” dedi.

Kovid-19 pandemisiyle ilgili Sağlık Bakanlığının açıkladığı verilerin doğruluğunun uzun süredir tartışıldığına, bu süreçte doğruları savunduğu için kapsına kilit vurulmak istenen TTB ve pek çok uzman akademisyenin verilerle ilgili şüphelerini dile getirdiğine vurgu yapan Torun, “Vatandaşın doğru bilgilendirilmesi için iktidarı defalarca uyardık. Ancak iktidar bu uyarılarımızı da dikkate almadı” dedi.

11 ŞEHİRDE CAN KAYBI 1604

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 16 Eylül’de verilerin doğru olduğunu belirtip “Verileri gizleyerek salgını önleyebilir miyiz? Verdiğimiz tabloda bir yanlışlık yok” açıklaması yaptığını hatırlatan Torun, “Bakanın bu açıklamasının ardından bir çalışma başlattık. 11 CHP’li büyükşehir belediyesinden, ‘bulaşıcı hastalık’ nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımızla ilgili bilgi aldık. Bakanlığın verilerine göre ülke genelinde 1-25 Eylül tarihleri arasında Kovid-19 nedeniyle vefat eden vatandaşlarımızın sayısı 1488 iken, sadece 11 büyükşehir belediyemizde aynı tarihlerde bulaşıcı hastalık kaynaklı hayatını kaybedenlerin sayısının 1604 olduğunu halkımızın bilgisine sunuyoruz” dedi.

"VATANDAŞ NASIL MÜSTERİH OLSUN?"

Sadece Ankara, İstanbul, İzmir, Muğla, Eskişehir, Hatay, Tekirdağ, Aydın, Adana, Antalya ve Mersin olmak üzere 11 büyükşehir belediyesindeki vefat sayılarının dahi Sağlık Bakanlığının tüm ülkeyi kapsayan verilerinden fazla olduğuna dikkat çeken Torun, “Şimdi Sayın Sağlık Bakanına soruyoruz: Vatandaşımız nasıl müsterih olsun? Bu çelişkiyi nasıl açıklayacaksınız? Devlet vatandaşına yalan söylemez. Lütfen şeffaf olun, canıyla boğuşan milletimize yanlış bilgi vermeyin. Halkımızın gerçekleri bilmesinde nasıl bir sakınca görüyorsunuz? Emin olun veri gizleyerek topluma iyilik etmiş olmazsınız. Tam tersine vatandaşlarımızı ‘eski normale’ sevk edersiniz. Biz sadece 11 büyükşehirin verilerini açıklayarak iktidarı bir kez daha uyarıyoruz. Açıklanan verilerle ilgili takibimizi sürdüreceğiz” açıklamasında bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Paris’te 4 kişinin yaralandığı saldırının şüphelisi saldırıyı üstlendi

SONRAKİ HABER

Özgür Özel: Saray'ın operasyon aletine dönüştürdüğü medya gruplarından korkmuyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...