25 Eylül 2020 20:43
Son Güncellenme Tarihi: 25 Eylül 2020 21:58

Elbistan'da Bedirefendi Kuran kursunda çocuğa şiddet uygulandı

CHP Milletvekili Ali Öztunç, küçük yaşta bir çocuğun Kuran kursunda şiddet gördüğü görüntüyü sosyal medya hesabından paylaştı. Kaymakamlık olayla ilgili 'idari ve adli tahkikat başlatılmıştır' dedi.

Ekran görüntüsü: MA

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Maraş Milletvekili Ali Öztunç, küçük yaşta bir çocuğun Kuran kursunda şiddet gördüğü görüntüyü sosyal medya hesabından paylaştı. Kaymakamlık, "idari ve adli tahkikat başlatılmıştır" dedi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da 'soruşturma talimatı' verdiğini duyurdu.

Görüntünün Diyanet'e bağlı Kuran kursunda çekildiğini söyleyen Öztünç, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a çağrı yaptı.

Öztünç, sosyal medyadan paylaştığı video ile "Bu görüntüler az önce memleketim Elbistan’daki Bedirefendi Kur'an kursunda çekildi. Diyanet'e bağlı Kur'an kursunda çocuklarımıza yapılan bu davranışı onaylayan hiçbir hemşerim olamaz. Atatürk’e hakaret eden Diyanet İşleri Başkanı bunun hesabını sor ve millete bilgi ver" çağrısı yaptı.

KAYMAKAMLIK: SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTIR

Elbistan Kaymakamlığından da açıklama geldi.

Kaymakamlık, görüntülerin kursta yatılı olarak kalan 15 ve 10 yaşlarındaki iki öğrenciye ait olduğunu iddia etti.

Açıklamada, "Müftülüğümüze bağlı Bedirefendi Kur’an Kursu'na ait sosyal medyada yayımlanan görüntülerle ilgili basın açıklaması yapma gereği duyulmuştur. Yapılan ilk araştırmada görüntülerin Kur'an kursumuzda yatılı olarak kalan 10 ve 15 yaşlarındaki iki öğrenciye ait olduğu anlaşılmıştır. Konuyla ilgili idari ve adli tahkikat ivedilikle başlatılmıştır. Sonucundan kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir" denildi.

DİYANET'TEN AÇIKLAMA

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Erbaş, soruşturma başlatılması talimatı verdiğini duyurdu.

Erbaş'ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Bugün sosyal medya ve farklı mecralarda yayınlanan ve Kahramanmaraş Elbistan İlçemizdeki bir Kur’an Kursu’nda yaşandığı belirtilen görüntülerin ardından derhal ilgili birimlerimize soruşturma başlatılması talimatını verdim."

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gökçeada'ya bazı feribot seferleri fırtına nedeniyle iptal edildi

SONRAKİ HABER

Tacizden tutuklanıp serbest bırakıldı, tacizlerine devam edince yeniden tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...