25 Eylül 2020 17:17

Yeni Yaşam gazetesinin internet sitesine erişim engeli getirildi

Yeni Yaşam Gazetesi'nin internet sitesine Hatay 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişim engeli getirildi.

Yeni Yaşam Gazetesi'nin ilk sayısı

Paylaş

Yeni Yaşam gazetesinin internet sitesine Hatay 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişim engeli getirildi. Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik, muhalefet dönük çok yönlü bir saldırı olduğunu belirterek “Sitemizin kapatılmasının gerekçesini bile bilmiyoruz” dedi.

Yeni Yaşam Gazetesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Özgür basına ve muhalefete yönelik baskıların arttığı bu günlerde gazetemizin yeniyasamgazetesi1.com adresine de erişim engeli getirildi. Hatay 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından getirilen erişim engeli ile ilgili ‘25/09/2020 tarihli D. İş sayılı karar istinaden Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından koruma tedbiri uygulanmaktadır’ ifadelerine yer verildi. Ancak erişim engeline söz konusu haber ile ilgili tarafımıza henüz bir bilgilendirme yapılmadı.”

Gazetenin internet sitesine şu adres üzerinden ulaşılabilir: http://yeniyasamgazetesi2.com

"HİÇBİRİ TESADÜF DEĞİL"

HDP’ye dönük operasyonların yapıldığı bir zamanda binlerce okuyucusu ve izleyicisi bulunan Yeni Yaşam gazetesinin internet sitesinin kapatılmasının tesadüf olamayacağını belirten Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik “Türkiye’de muhalefet dönük çok yönlü bir saldırı var” dedi.  

Sitenin neden kapatıldığını ve gerekçelerini bile bilmediklerini söyleyen Çelik “Bizim sitemizin kapatılması da gerekçesini bilmiyoruz. Bir sabah uyanıyoruz ve siteye erişim engeli getirildiğini görüyoruz. Hatay’da bir sulh ceza hakimi karar vermiş. Hangi haberden, hangi karardan vs teknik hiçbir bilgiye sahip değiliz” dedi.

MUHALEFETİ BASKILAMA ARACI

“Sulh ceza hakimliklerinin iktidarın rejimini sağlamlaştırabilmek için nasıl bir sopa haline geldiğini görüyoruz. Sulh ceza hakimlikleri sözde özgürlüklerin önünü açacaktı. Ama muhalefeti baskılamaya dönük bir araç haline geldi.” diyen Çelik, Anayasa Mahkemesi’nin sendika.org için aldığı “Bir haberden dolayı tüm sitenin kapatılamayacağı” kararını hatırlattı ve şöyle devam etti: “Ama Hatay’daki bir sulh ceza hakimi; İstanbul’da yayın yapan bir gazetenin internet sitesini kapatabiliyor. Ve hiçbir şey bilmiyoruz. Bu çok sıkıntılı bir durum.”

"MAHKEMELER AYM KARARLARINI TANIMIYOR"

Ülkede mahkemelerin en üst mahkemeyi bile tanımadığını söyleyen Çelik “En üst mahkeme olan Anayasa Mahkemesi Sulh Ceza Mahkemelerine laf geçiremiyor. Avukatlarımız itirazlarda bulunuyor ama zaman kaybı. Bu çok büyük bir sorun.” dedi.

RSF TEMSİLCİSİ ÖNDEROĞLU TEPKİ GÖSTERDİ

RSF (Sınır Tanımayan Gazeteciler) Temsilcisi Gazeteci Erol Önderoğlu, Yeni Yaşam'ın internet sitesine getirilen erişim engeline tepki gösterdi.

Son çıkan internet yasasını da eleştiren Önderoğlu, "'Artık siteye değil içeriğe erişim engeli olacak' diyerek düzenlemeyi ballandıra ballandıra müjdeleyen yetkililere soruyoruz; Yeni Yaşam sitesini neden ve hangi mantıkla sansürlediniz? Sulh Ceza Hakimleri yoksa yasanın üzerinde mi?" dedi.

(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

“Kalfaköy'deki taş ocağı Antik Roma Su Yolu'nu ve Kuzey Ormanları'nı tahrip ediyor”

SONRAKİ HABER

40. yılında Oktoberfest saldırısı: İstihbarat bağlantısı 'sır' kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...