25 Eylül 2020 16:05

Adana'da mülteci ve vatandaşlara ücretsiz çamaşırhane açıldı

Adana Büyükşehir Belediyesi, göçle gelenler ve gelir düzeyi düşük olan vatandaş ve mülteciler için ücretsiz çamaşırhane açtı.

Fotoğraf: Adana Büyükşehir Belediyesi

Paylaş

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Göç ve Göçmen İşleri Şube Müdürlüğü ile BM Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Şakirpaşa Mahallesi’nde gelir düzeyi düşük yurttaşlar ve göçmenler için ücretsiz hizmet verecek çamaşırhaneyi açtı.

Açılışı gerçekleştiren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Elbette ki Büyükşehir devasa bir yer. Başarılı olmamızı isteyenler kadar, aksi için çaba gösterenler de var. Ama bu kardeşiniz kadrosu ile bunların hepsinin üstesinden gelecek" dedi. 

Seyhan’ı ilk iki yıl toparladıklarını ifade eden Karalar, Büyükşehir'de de aynısını yapacaklarını belirterek “Durumumuzu çok önceden iyileştirme yolunda ilerliyorduk fakat korona bizi biraz çarptı. Korona bizi yavaşlattı ama durduramadı. İnanın bu olumsuzluklar geçtikten sonra her sokakta, her caddede, her ilçede, her köyde Büyükşehir çalışmalarını hissedeceksiniz. Ve zaten hissetmeye de başladınız” dedi.

"BAŞKA ÇAMAŞIRHANELER DE AÇACAĞIZ"

Birkaç adet çamaşırhane açmayı planladıklarını belirten Karalar “İlkini burada açıyoruz. Dezavantajlı insanlarımızın, Suriyeli mültecilerin, öğrencilerin yoğun yaşadığı bölgelerde böyle hizmetleri gerçekleştireceğiz. Mahalle muhtarının dile getirdiği, Balcalı’ya otobüs talebini de çözeceğiz" diye belirtti.

BM Uluslararası Göç Örgütü Temsilcisi de yaptığı konuşmada amaçlarının yerel yönetimlerle birlikte toplumun ve göçmenlerin refah düzeyini yükseltmek olduğunu söyledi. Açılış törenine CHP İl Başkanı Mehmet Çelebi, CHP İlçe Başkanları, kadın ve gençlik örgüt temsilcileri ile yurttaşlar da katıldı. Konuşmaların ardından çamaşırhane hizmete açıldı.

ÇAMAŞIRHANE AYDA 800-900 KİŞİYE HİZMET VERECEK

Vatandaşların ücretsiz olarak faydalanabileceği çamaşırhanenin aylık yaklaşık 800-900 kişiye hizmet vermesi planlanıyor. Dileyen vatandaşlar yıkama, kurutma makinesi ve ütü hizmetinden ücretsiz olarak faydalanabilecek. Çamaşırların yıkanması için gerekli deterjan ve yumuşatıcı vatandaşlara ücretsiz olarak verilecek. Koronavirüs tedbirleri kapsamında yoğunluk oluşmaması açısından vatandaşlar 0322-247 22 16 numaralı telefondan bilgi alarak çamaşırhaneden faydalanabilecek. (Adana/EVRENSEL) 

 

ÖNCEKİ HABER

“Munzur Üniversitesi rektörünün, balıkçısını bile akademisyen yaptığı doğru mu?”

SONRAKİ HABER

Türkiye'de son 24 saatte Kovid-19 nedeniyle 73 kişi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa