25 Eylül 2020 15:04

Çocuğunu kreşe göndermeyen TBMM personelinden kreş ücreti kesildi

Salgından dolayı çocuklarını TBMM kreşine göndermeyen Meclis çalışanlarının eylül maaşından kreş ücreti adı altında habersizce 700 TL kesinti yapıldı.

Fotoğraf: Freepik

Paylaş

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, salgından dolayı çocuklarını TBMM kreşine göndermeyen, hizmetten faydalanmayan Meclis çalışanlarının eylül maaşından kreş ücreti adı altında habersizce 700 TL kesinti yapıldığını açıkladı.

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, yaptığı açıklamada, “TBMM’nin bir kreşi var. Meclis çalışanlarının çocukları yararlanıyor. Koronavirüs salgını patlak verince mart ayında haliyle kapandı. Personele ‘Pandemi bitene kadar ücret almayacağız. Çocuğunuzun kaydını silmiyoruz’ güvencesi verildi. Normalleşme sürecinden sonra pandemi tehdidi daha da büyüdü. Ankara Wuhan’a döndü, salgının merkezi oldu. Doğal olarak tedirginlik yaşayan aileler, çocuklarını şimdilik kreşe bırakmak istemiyor” dedi.

Ağustos ayından itibaren ailelere baskı yapıldığını dile getiren Tanal, “Çocuklarını salgından önce kreşe yollayan ve kaydı silmeyen Meclis personeline ‘Eylül’de çocuklarınızı kreşe göndermeyecekseniz ya kaydını silin ya da kreş parasını alırız’ denildi. Miniklerin anne ve babaları korkuyor. Belirsizlik varken, salgının hızı düşmemişken çocuklarını kreşe yollamak yerine evde büyüklerine emanet ediyorlar. Bu aşamada ne kaydı silip kreş haklarını kaybetmek istiyorlar ne de yararlanmadıkları bir hizmet için para ödemek istiyorlar” ifadelerini kullandı.

BİLGİ VERİLMEDEN KESİNTİ YAPILDI

TBMM yönetiminin çocuğunun kreş kaydı bulunan Meclis çalışanlarının eylül maaşından 700 TL kesinti yaptığını belirten Tanal şöyle devam etti: “Üstelik kesintiyi de personelin bilgisi dışında, habersizce yaptılar. Meclis bunu yaparsa diğer kurumlar, özel sektör neler yapar siz düşünün! Kreş ticarethane değildir. TBMM kreşi, çalışan anne ve babalara destek olsun diye açıldı. Çocukları kreş hizmetinden, eğitim imkanından yararlanmadığı halde ‘TBMM Kreşi ücreti’ adı altında maaşlarından 700 TL kesinti yapılan Meclis çalışanları da Tüketici Hakem Heyetine başvurmalıdır. Verilmeyen hizmetin, eğitimin parasını ‘habersizce’ alan TBMM yönetiminden şikayetçi olsunlar” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Opel’de işten atmalar gündemde, sendikalar tepkili

SONRAKİ HABER

“Munzur Üniversitesi rektörünün, balıkçısını bile akademisyen yaptığı doğru mu?”

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...