25 Eylül 2020 14:54

Ağustos ayında turizmde yaprak kımıldamadı

Türkiye Otelciler Birliği pandemi gölgesinde geçen ağustos ayına ilişkin konaklama sektörü doluluk oranlarını açıkladı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), pandemi gölgesinde geçen ağustos ayına ilişkin konaklama sektörü doluluk oranlarını açıkladı. Başta İstanbul olmak üzere otellerin hâlâ yarıdan fazlası kapalı kalmaya devam ederken, yaz sezonunun son ayında turizm trafiği bir önceki aya göre kımıldadı. Ancak bu kımıldama, geçen yılın aynı ayına göre artıya geçişi sağlayamadı. Açık olan otellerden sağlanan verilere  göre, Türkiye’nin Ağustos 2020 otel dolulukları, 2019 yılının aynı  dönemine göre yüzde 55.9 azalarak yüzde 34.7 olarak kaydedildi.

Ağustos 2019’da bu oran yüzde 78.8 olmuştu. Dünya çapında veri ve analiz şirketi STR’nin TÜROB için hazırladığı Ağustos 2020 Ülke Performans Raporu’na göre, ağustos ayında ADR (Average Daily Rate)  olarak ifade edilen ortalama günlük satılan oda bedeli yüzde 7.7  artışla 111.5 Euro olarak gerçekleşti. Konaklamada en önemli gelir kalemi olarak kabul edilen toplam oda sayısı üzerinden odabaşı elde  edilen gelirler (RevPAR) ise yüzde 52.5 düşüşle 38.7 Euro’ya geriledi.

Türkiye’nin Ocak-Ağustos 2020 döneminde ortalama doluluk oranı  yüzde 57.4 düşüşle yüzde 28.5, ortalama günlük satılan oda bedeli  yüzde 10.6 düşüşle 70.2 Euro, oda başı elde edilen gelir yüzde 61.9  düşüşle 20.0 Euro oldu. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP’ye dönük operasyonlara Avrupalı siyasetçilerden tepki geldi

SONRAKİ HABER

Opel’de işten atmalar gündemde, sendikalar tepkili

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...