25 Eylül 2020 12:10

SES İzmir Şubesi: Salgın kontrolü imkansız hal aldı

Kovid-19 pandemisine ilişkin açıklama yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İzmir Şubesi, "Sonbaharla birlikte sağlık sisteminde ciddi sorunlar ortaya çıkacaktır" uyarısında bulundu.

Fotoğraf: DHA

Reklam

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi, koronavirüs (Kovid-19) salgınının seyrinin kontrolü imkansız bir hal aldığına dikkati çekerek “Sonbaharla birlikte sağlık sisteminde ciddi sorunlar ortaya çıkacaktır” uyarısında bulundu.

Sendika binasında yapılan açıklamada konuşan SES İzmir Şubesi Eş Başkanı Nursel Yücesoy, salgının başında Sağlık Bakanlığının uyguladığı yöntemlerin kanıta dayalı bilimsel verilere ve halk sağlığı kriterlerine uygun olarak planlanmadığını ifade etti. Bakanlığı "normalleşme" adımlarının yarattığı sonuçları dikkate alarak bundan sonra atılacak adımlarda halkın ve sağlık emekçilerinin sağlığını riske atmaktan vazgeçmesi çağrısında bulunan Yücesoy, "Pandemi süresince sağlık hizmetlerini durma noktasına getiren durum sağlık hizmetlerinin piyasalaştırılmasının sonucudur" dedi.

"SONBAHARDA SORUNLAR ARTACAK"

Pandemi mücadelesinin sorumluluğunu sadece halka yükleyerek salgınla etkin mücadele edilemeyeceğine işaret eden Yücesoy, “Bugün illerde nitelikli filyasyon çalışmasının dahi yapılmaması nedeniyle salgının seyri kontrolü imkânsız hal almıştır. Tüm bu olumsuzluklar sonbahar dönemi ile birlikte sağlık sisteminde daha da ciddi sorunlar ortaya çıkaracağı bir gerçektir. Halkımızı iktidarın umursamazlığı karşısında kendi önlemlerini almaları konusunda uyarıyoruz” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam