25 Eylül 2020 12:09

Eğitim Sen Manisa Şubesi: Eğitim kaosla başladı, fatura öğretmenlere kesiliyor

Eğitim Sen Manisa Şubesi, MEB'in tüm uyarılara rağmen yüz yüze ve uzaktan eğitim için gerekli hazırlıkları yapmamasının eğitimde yaşanan eşitsizliği derinleştirdiğini belirtti.

Fotoğraf: MA

Reklam

Pandemi sürecinde 2020-2021 eğitim öğretim yılının uzaktan eğitimle açılmasına dair açıklama yapan Eğitim Sen Manisa Şubesi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) tüm uyarılara rağmen yüz yüze ve uzaktan eğitim için gerekli hazırlıkları yapmamasının eğitimde varolan eşitsizliği derinleştirdiğini belirtti.

FATURA ÖĞRETMENLERE KESİLİYOR

Eğitim Sen Manisa Şubesinde düzenlenen açıklamayı Başkan İsmail Şener okudu. Şener, uzaktan eğitimin, eğitim emekçileri, öğrenciler ve veliler üzerindeki olumsuz etkilerinin arttığını dile getirdi. Bakan Ziya Selçuk'un öğretmen maaşlarıyla ilgili yaptığı açıklamaya da değinen Şener, "Öğretmenlerin tek yaptığı iş sadece derse girmekmiş gibi bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Ders sürecine gelene kadar harcanan çaba ve emek görmezden geliniyor. Okullarda açılmadığına göre yapılan uzaktan çalışmaların hiçbiri görünmüyor. Milli Eğitim Bakanın öğretmen maaşlarını bir yük olarak bir dil sürçmesinin ötesinde, iktidarın eğitim alanına dair bakış açısının bir dışavurumudur. Özel sektör için nisbeten kârlı görünen eğitim ve sağlık gibi alanlar kamusal bir hizmet olmaktan çıkarılmaya çalışılıyor" diye konuştu.

"YÜZYÜZE EĞİTİME GEÇİŞ KOŞULLARI SAĞLANMALIDIR"

"Bilim insanlarının önerdiği kriterlerin sağlanıp, öğrencilerimizin ve eğitim emekçilerinin sağlıkları güvence altına alınarak okullarda yüz yüze eğitim bir an önce başlatılmalıdır" diyen Şener, öğrencilerinin eğitim hakkı ve öğretmenliğin uluslararası standartlara uygun, bilimsel bir anlayışla ele alınması ve tüm eğitim emekçilerinin ekonomik, sosyal, mesleki, özlük ve demokratik taleplerinin karşılanması için mücadele edeceklerini belirtti. (Manisa/EVRENSEL)

Reklam