25 Eylül 2020 10:58

ÇAYKUR’da teknik elemanlar işten çıkarıldı

ÇAYKUR’da teknik eleman kapının önüne konuldu. İşten çıkarılan ÇAYKUR işçisi teknik elemanlar işten atmalara sessiz kalan Öz Gıda-İş’e tepki gösterdi.

Fotoğraf: Google Street View

Paylaş

Gençağa KARAFAZLI
Rize

ÇAYKUR’da üçüncü sürgün çay kampanyası bitmeden onlarca teknik eleman kapının önüne konuldu. İşten çıkarılan ÇAYKUR işçisi teknik elemanlar yetkili olan Öz Gıda-İş Sendikasının bu duruma karşı ses çıkarmadığını belirterek tepki gösterdi.

İşten çıkarılanlardan Ercan Çakmakçı, “Son sürgünün başında çalışanların işten çıkarılması yandaş sendikan işverenle bir olup anlaşmalarının sonucudur. Yapılan bu uygulama ile her fabrikada olan 3 teknik eleman sayısı bire düşürülmüş oldu. Bu durumda fabrikalarda yaşanacak bir teknik arıza için dışarıdan hizmet alımı gerçekleşmesi söz konusu olacaktır. Bugün ÇAYKUR’un kendi işçisinin yapabileceği işleri fahiş fiyatlarla dışarıya yaptırmakla kurum zarara uğratılmaktadır. ÇAYKUR kendi ürettiği kuru çayı özel sektöre maliyetin altında satarak, çay üreticisine kota ve kontenjan uygulayarak 210 bin çay üreticisini özel sektöre bilinçli bir şekilde mahkum etmektedir” dedi.

ÖNCEKİ HABER

KESK, Mülkiyeliler Birliği ve Denizli Barosu'ndan HDP'ye operasyon tepkisi

SONRAKİ HABER

MHP Genel Başkan Yardımcısından HDP'ye operasyon sevinci: Hayra vesile olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa