24 Eylül 2020 19:20

Hekimler usta oyuncu Rutkay Aziz ile buluştu: İyi ki varsınız

Sanatçı Rutkay Aziz, TTB'nin düzenlediği buluşmada hekimlerle bir araya geldi. Usta oyuncu Aziz, sağlık emekçilerine ithaf ettiği ödülü TTB Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman'a teslim etti.

Rutkay Aziz (solda) Sinan Adıyaman'a (sağda) ödülü teslim ederken | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Türk Tabipleri Birliği (TTB), 27'nci Altın Koza Film Festivali’nde aldığı ödülü Türk Tabipleri Birliği ve sağlık emekçilerine adayan usta oyuncu Rutkay Aziz’e teşekkür etmek için İstanbul Tabip Odasında bir tören düzenledi. Yapılan açıklamaların ardından Aziz, aldığı ödülü TTB Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman'a teslim etti.

“TOPLUMUN SAĞLIĞI İÇİN SANATA VE RUTKAY AZİZ'İN DURUŞUNA İHTİYAÇ VAR”

Açılış konuşmasını İstanbul Tabip Odası adına Prof. Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu yaptı. Rutkay Aziz şahsında tüm duyarlı sanatçılara teşekkür etmek için bir araya geldiklerini söyleyen Ömeroğlu, "Bu süreçte kendi hayatlarını hiçe sayarak mücadele eden hekim ve sağlık emekçilerini koruyan, onlara yapılan vefasızlığa karşı sesini çıkaran sanatçılara ihtiyacımız var. Rutkay Aziz'e ve onun gibi sanatçılara teşekkür etmek vazifemizdir. Biz hekimler ve sağlık emekçileri insanları tek tek sağlıklarına kavuşturabiliriz. Ama toplumun sağlığı için sanata ve Rutkay Aziz'in duruşuna ihtiyacımız var" dedi.

Ardından Yazar Dr. Ayşegül Tözeren tarafından Rutkay Aziz'in biyografisi okundu.

“ÇOK İHTİYACIMIZ VARDI BU DÖNEMDE”

TTB Başkanı Sinan Adıyaman, "Sağlık çalışanları kendilerini çok bitkin, mutsuz, değersizleştirilmiş hissediyorlardı. Ama birden bire bir haber yansıdı. Değerli üstadımız Rutkay Aziz kendisine verilen  Altın Koza Yaşam Boyu Onur ödülünü bizlere sağlık çalışanlarına ithaf ettiğini duyurdu. Ben kendisine çok teşekkür ediyorum çok ihtiyacımız vardı bu dönemde. Sağlık çalışanları adına sizi alkışlıyorum" dedi.

“ONLAR GELDİKLERİ GİBİ GİDECEKLER”

Sanatçı Rutkay Aziz de yaptığı konuşmada şunlara dikkat çekti: "O kadar kirli bir süreçten geçiyoruz ki siz bu onuru benden çok daha fazla hak ediyorsunuz. Bunu anlamayanlar var ama bırakın anlamasınlar. Onlar bir gün geldikleri gibi gidecekler. Bizler Türkiye'yi aydınlık günlere taşıyacağız. Sağlık emekçileri var oldukları sürece bu memleketin, bu halkın geleceği, can güvenliğiyle eşdeğerde olacaksınız. İyi ki varsınız."

Yapılan açıklamaların ardından sanatçı Rutkay Aziz ödülünü TTB Başkanı Sinan Adıyaman'a takdim etti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

30 yıllık rant hikayesi: Hilton Otel'i arazisi

SONRAKİ HABER

Giresun ve Erzincan'da açık alanlarda yürüyüş esnasında sigara içmek yasaklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...