24 Eylül 2020 13:42

İstanbul'da "yandaş baro" kurulması için TBB'ye başvuru yapıldı

İstanbul'da ikinci baronun kurulması için Türkiye Barolar Birliğine başvuru yapıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

AKP ve MHP ittifakının tüm baroların karşı çıkmasına rağmen Meclisten geçirdiği çoklu baro düzenlemesi, 15 Temmuz 2020’de Resmi Gazete’de yayımlanarak yasalaştı. Bu kapsamda İstanbul'da ikinci baronun kurulması için Türkiye Barolar Birliğine (TBB) başvuru yapıldığı bildirildi. 

Uluslararası Hukukçular Birliği Genel Sekreteri Avukat Necati Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul 2 No'lu Baro'nun kurulması için gerekli 2 bin imzanın toplandığını söyledi. İmzalar Türkiye Barolar Birliğine teslim edildi.

Ceylan, "Yarın da bu, Barolar Birliği Yönetim Kurulu'na gidecek. Oradan yetki aldığımızda yeni baronun genel kurulunu oluşturup seçime gidip o seçimden sonra tüzel kişilik kazanmış oluyoruz" diye konuştu. Ceylan, imzalar teslim edildikten sonra yetki aldıkları tarihten itibaren 6 ay içerisinde İstanbul 2 No'lu Baro'yu kurabileceklerini söyledi.

"Çoklu baro" düzenlemesiyle en az 5 bin avukatın bulunduğu illerde, 2 bin avukatın imzasıyla ikinci bir baronun kurulabilmesi yürürlüğe girmiş, İstanbul, Ankara ve İzmir’de ikinci baro kurulabilmesinin önü açılmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Malatya SES: Önlüklerimizin üstüne çelik yelek giymek istemiyoruz!

SONRAKİ HABER

SES: Van’da Kovid-19 pozitif vaka sayısı 20 bin, 350 sağlık emekçisi karantinada

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...