24 Eylül 2020 13:08

Malatya SES: Önlüklerimizin üstüne çelik yelek giymek istemiyoruz!

SES Malatya Şubesi sağlıkta şiddete karşı çıkarak "Bizler giydiğimiz önlüklerin üstüne bir de çelik yelek giymek istemiyoruz! Bizler yaşamak ve yaşatmak istiyoruz” dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Malatya Şubesi sağlıkta yaşanan şiddete karşı basın açıklaması düzenledi. 

Açıklamayı Ses adına okuyan Mali Sekreter Mahir Söylemez ”Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet bugüne kadar bu ülkenin gündeminden hiç düşmedi, düşmemekle beraber bunu önüne geçebilecek hiçbir çalışma hiçbir düzenleme tam anlamıyla yapılmadı, yapılmak istenmedi. Bunlar yetmezmiş gibi bu konuda çözüm merci olması gerekenlerden biri olan siyaset perdesinden şiddet olaylarını daha da körükleyen sesler duymaktayız. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin TTB şahsında sağlık çalışanlarına yaptığı, hakareti, haksızlığı, saldırıyı kabul etmiyor buna bir önce son vermesini ve sağlık çalışanlarından özür dilemesini bekliyor yapmış olduğu açıklamalarından dolayı kendisini ayıplıyor ve kınıyoruz. TTB ve sağlık emekçilerinin sesi olan bütün kurum ve kişilerle sonuna kadar yanyana omuz omuza duracağımızı bir kere daha belirtiyoruz" dedi.

Koronavirüsle mücadele eden sağlık emekçilerinin bir de şiddete maruz bırakılmasının kabul edilemez bir durum olduğunu ifade eden Söylemez, "Koronavirüsle mücadele etmek ve bir bütün olarak insan yaşamını savunmak için verdiğimiz mücadelenin yanında bir de kendimizi korumak için kapı arkalarına saklanmak zorunda kalmak, barikat kurmak zorunda kalmak istemiyoruz. Yaşanan bu şiddet olayını ayıplıyoruz, kınıyoruz ve sonuna kadar takipçisi olacağımızı birkez de burdan belirtiyoruz. Başta hükümet ve sağlık bakanlığı olmak üzere bütün toplumumuzu bu olay karşısında sessiz kalmamaya, dayanışma göstermeye, sorumluluk almaya çağırıyoruz. Bizler giydiğimiz önlüklerin üstüne bir de çelik yelek giymek istemiyoruz! Bizler yaşamak ve yaşatmak istiyoruz” diye konuştu. (Malatya/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Rize İYİ Parti İl Başkan Yardımcısının evine kumar baskını

SONRAKİ HABER

İstanbul'da "yandaş baro" kurulması için TBB'ye başvuru yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...