24 Eylül 2020 11:21

Şair Gülsüm Cengiz’e Azerbaycan’dan şiir ödülü

Şair-Yazar Gülsüm Cengiz, “Nurengiz Gün Uluslararası Şiir Ödülü”ne değer görüldü.

Fotoğraf: Eğitim Sen

Paylaş

Azerbaycan'da düzenlenen “Nurengiz Gün Uluslararası Şiir Ödülü” Türkiye’den Şair-Yazar Gülsüm Cengiz’e verildi. Bu yıl ilk defa düzenlenen ödüle değer görülen diğer isimler İtalya’dan Laura Caravaglia, Özbekistan’dan Xasiyat Rüstem, Moldova’dan Nikolay Spetaru ve Montenegro’dan Bojidar Prorocic oldu. Kazanan şairlerin şiirleri Şair Salim Babullaoğlu tarafından Azericeye çevrilerek Nurengiz Gün Uluslararası Şiir Ödülü 2020 Antolojisi adıyla yayımlandı. Salgın nedeniyle ertelenen ödül töreni ekim ayı içerisinde düzenlenecek.

Ödülün Organizasyon Komitesi Başkanı Şair Salim Babullaoğlu yaptığı açıklamada “Her ödülün ilkeleri, bazen yönetmelikleri vardır. Ve bu ilkeler ne kadar farklı olursa olsun, her zaman ortak noktaları vardır. Şairlerin seçilme ölçütünü ‘Şiirsel başarı ve edebi sürece, edebiyat hayatına katkı’ olarak belirledik. Bu yılın kazananlarının şiirleri Azericeye çevrildi.  Nurengiz Gün Uluslararası Şiir Ödülü 2020 kazanan 5 şairin metinlerini içeren zarif bir antoloji yayınlandı. Antoloji her şairin yaşam öyküsünü ve 7 şiirini içermektedir.” dedi.  

Şair-Yazar Gülsüm Cengiz ise “İnceliklerin, paylaşımların, sevgi ve saygının azaldığı; insanların salgın nedeniyle acılar çektiği günümüzde; şiiri duyumsayıp duyumsatan insanların varlığı bir umuttur. Bu ödülle, bu umudu bir kez daha duyumsadım. Nurengiz Gün’ün adını taşıyan bu ödülü ilk alanlardan biri olmaktan büyük bir onur ve sevinç duydum. Şiirlerini okurken ve çevirirken bir kez daha ayrımsadım ki dillerimiz de kardeş dizelerimiz de. Bu ödülü barış için; çocukların kadınların acılarının son bulması, anaların gözyaşlarının dinmesi, dünyamızdaki insanların sağlık esenlik içinde yaşaması dileğiyle alıyorum.” ifadelerini kullandı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

ATO: Ankara'da koronavirüse yakalanan sağlıkçı sayısı 943’e yükseldi

SONRAKİ HABER

Büyük Selçuklu dizisinin set-dekor işçileri iş bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...