24 Eylül 2020 10:16

ETHA muhabirlerinin davası ertelendi, İsminaz Temel'in yurt dışı yasağı kaldırılmadı

ETHA Editörü İsminaz Temel ve Muhabiri Havva Cuştan’ın da aralarında olduğu 23 kişinin yargılandığı davanın duruşması 18 Şubat 2021’e ertelendi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Gazeteciler bugün de adliye koridorlarındaydı. Etkin Haber Ajansı (ETHA) Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Derya Okatan hakkında ETHA’nın internet sitesinde yayımlanan ve Mersin Kadın Platformu üyesi 8 kadının TEM Şube Müdürlüğünde gözaltında iken kendisi tarafından kadınlara cinsel tacizde bulunulduğuna dair haber yapıldığı gerekçesiyle Avukat Onur Kale’nin şikayeti üzerine “hakaret” suçlamasıyla açılan davanın görülmesine İstanbul 39. Asliye Ceza Mahkemesinde devam edildi.

İsminaz Temel ve Havva Cuştan’ın katılmadığı duruşmada dört sanık ile sanık avukatlar hazır bulundu. Temel’in Avukatı Ömer Çakırgöz, müvekkilinin yurt dışında yaşayan annesinin hastalığına ilişkin mahkemeye doktor raporu sundu. Av. Çakırgöz, Temel’in yurt dışı çıkış yasağının kaldırılmasını talep etti. Mahkeme, Av. Çakırgöz’ün talebini reddetti. Çakırgöz, Temel’in annesinin rahatsızlığını hatırlatarak itiraz etti. Bunun üzerine mahkeme başkanı, “Terör dosyalarında daha önce adli kontrolü ve yurt dışı çıkış yasağını kaldıran birçok hakimle ilgili soruşturma başlatıldı” dedi.

Mahkeme başkanı, “Biz de bu yüzden terör dosyalarında hükümden önce yurtdışı çıkış yasağını kaldıramıyoruz. Can Dündar davasında heyet yasağı kaldırdığı için Dündar ülkeden çıkış yapmış oldu. Bu tarz bir durumun yaşanmaması için yurtdışı çıkış yasağını bu aşamada reddediyoruz.” dedi.

Mahkeme başkanı sadece beraat edeceği anlaşılan kişiler yönünden hükümden önce yurtdışı çıkış yasaklarını kaldırabileceklerini söyledi. Adli kontrol tedbirlerinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı 18 Şubat 2021’e erteledi.

"KÖTÜ MUAMELEYİ" YAYIMLADI, PARA CEZASI ALDI

Gazeteci İnan Ketenciler’in bir bekçinin vatandaşa yönelik kötü muamelesini videoya alıp Twitter’dan paylaşması gerekçesiyle “kişisel verileri yaymak” suçlamasıyla yargılandığı dava İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Mahkeme, İnan Ketenciler’in 1 ay hapis cezası karşılığında 600 TL adli para cezasına çarptırılmasına, yargılama gideri ile birlikte 676 TL tutan meblağ 10 gün içinde ödendiği takdirde davanın düşmesine hükmetti. Ödeme yapılmadığı takdirde sonraki duruşma 8 Ekim 2020 tarihinde görülecek.

ÖZGÜRLÜKÇÜ DEMOKRASİ DAVASI ERTELENDİ

Gazeteciler Aziz Oruç ve Ersin Çaksu'nun kanun hükmünde kararname ile kapatılan Özgürlükçü Demokrasi gazetesinde yayımlanan haberler nedeniyle yargılandığı dava görüldü. 7 gazetecinin yargılandığı davada 5 gazeteciye TCK 301 uyarınca 5'er ay hapis cezası verilmişti. Gazeteciler Aziz Oruç ve Ersin Çaksu'nun ise henüz ifadeleri alınmadığı için dosyaları ayrılmıştı. Başka bir dosyadan tutuklu bulunan Aziz Oruç için SEGBİS yazısının yazılmadığı görüldü. Çaksu için yakalama emrinin infazının beklenmesine, Oruç'un ise sonraki duruşma SEGBİS aracılığıyla hazır bulunması için cezaevine yazı yazılmasına hükmedildi. Duruşma 10 Aralık’a ertelendi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

DİSK Ege Bölge temsilciliği İzmir Tabip Odasını ziyaret etti

SONRAKİ HABER

Mayen işçileri işsizlik endişesi yaşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...