24 Eylül 2020 07:00
Son Güncellenme Tarihi: 24 Eylül 2020 16:36

Kocaeli'de 18 yaşındaki genç yaşamına son verdi

Kocaeli'de 18 yaşındaki Furkan Celep yaşamına son verdi. Kocaeli Emek Gençliği ve Halkevleri Furkan'ın ölümünün psikolojik değil sistem sorunu olduğunu vurgulayarak mücadele çağrısı yaptı.

Furkan Celep | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bir kargo firmasında çalışan 18 yaşındaki Furkan Celep, sosyal medya hesabından intihar edeceğini belirten paylaşımlarda bulunduktan sonra yaşamına son verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Kocaeli Emek Gençliği, “Kapitalist sistem ve onun patronları Furkan’ın intiharının asıl sorumlularıdır” dedi. İzmit’te Halkevleri tarafından düzenlenen basın açıklamasında da “Bir Furkan’ın daha aramızdan ayrılmasına tahammülümüz kalmadı” denildi.

DHA'nın haberine göre Darıca Pirireis Mahallesi Yelkenkaya Caddesi üzerindeki falezlerin bulunduğu alanda cansız bir beden görenler polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri yaşamını yitiren kişinin Furkan Celep olduğunu belirledi.   

Polisler, bir kargo firmasında çalışan 18 yaşındaki Furkan Celep’in sosyal medya hesabından intihar edeceği yönünde yazı paylaştığı bilgisine ulaştı. Paylaşımda içki veya uyuşturucu maddenin etkisinde kalmadığını belirten Furkan Celep, bir araba, bir ev veya herhangi bir şey uğruna yıllarını harcamak istemediğini, iş hayatının kendisine çok yorucu geldiğini ifade ederek, yaşamını sonlandırmaya karar verdiğini dile getirdi.

EMEK GENÇLİĞİ: SORUN PSİKOLOJİK DEĞİL, SORUN KAPİTALİST SİSTEMİN TA KENDİSİ

Konuyla ilgili açıklama yapan Kocaeli Emek Gençliği, "18 yaşında bir gencin ‘yaşamak için bir nedenim bir amacım yok’ diyerek kendi hayatına son vermesine neden olan şey içinde bulunduğumuz sistemin ta kendisidir" dedi. Ekonomik kriz ve pandeminin gençlerin gelecek kaygısını daha da derinleştirdiği vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Furkan’ın kendi hayatına son vermesini sadece yaşadığı sorunlarla açıklayamayız. Kapitalist sistem ve onun patronları Furkan’ın intiharının asıl sorumlularıdır. Furkan intihar eden ilk genç değildi, son da olmayacak. İş bulmanın giderek zorlaştığı, eğitim masraflarının katlanarak arttığı bu koşullarda gençliği geleceksizliğe sürükleyenler sermaye ve onların hükümetidir. Bu yüzden de Furkan’ın ölümü intihar değil cinayettir.

"BİZLERDEN ÇALINANLARIN HESABINI SORALIM"

Tüm bu yaşadıklarımız biz gençlerin sorunu ve bu sorunlar karşısında yalnız değiliz. Elbette bu sorunların bir çaresi var. Kapitalist sistem ve onun sermayedarlarına karşı biz gençler olarak birleşmeli ve hakkımız olanın peşine düşmeliyiz. Kocaeli Emek Gençliği olarak tüm gençleri güvenceli bir gelecek için mücadele etmeye çağırıyoruz. Bu kavga insanca bir yaşam kavgası, bu kavga güvenceli gelecek kavgası, gelin bu kavgada yan yana olalım. Bizlere reva görülen bu yaşamın, bizlerden çalınanların hesabını soralım."

KOCAELİ HALKEVLERİ: BU DÜZENİN MİMARLARI FAKİRİ ÖLÜME SÜRÜKLÜYOR!

Furkan Celep için İzmit’te Halkevleri tarafından basın açıklaması gerçekleştirildi. İzmit Belediye İş Hanı önünde yapılan açıklamaya Emek Partisi, SYKP ve Eğitim Sen de destek verdi.

Basın açıklamasını Halkevleri adına okuyan Ali Doğan, Furkan Celep’in intiharının bir sistem problemi olduğunu söyleyerek “Tesadüf odur ki bugün 24 Eylül. Yani iki yıl önce yine bu şehirde İsmail Devrim’i kurban ettik bu düzene. Oğluna pantolon alamadığı için kendisini banyoda doğalgaz borusuna asan İsmail Devrim. Tam da bugün. O gün bu sokaklardaki haklı isyanımızın adı İsmail’di, bugün Furkan” diye konuştu.

“GENÇLERİN HAYALLERİNİ ÇALDINIZ”

Düzenin yoksulları ölüme sürüklediğini söyleyen Doğan, “Bu düzenin mimarları, kendi yandaşlarına, kendi çocuklarına sınırsız zenginlik vaadederken her gün bir gencimizi, kardeşimizi hayattan koparıyor. Bu bozuk düzen zengini daha çok zenginleştirdikçe, fakiri ölüme sürüklüyor. İktidar sahipleri beş tane müteahhitti daha da zenginleştirmek için ülkenin tüm kaynaklarını sınırsız ve şuursuz bir biçimde onların kontrolüne veriyor. Yeter! Bu ülkenin yöneticilerine sesleniyoruz; Bu ülkenin geleceğe olan inancını çaldınız, bu ülkenin gençlerinin hayallerini çaldınız, bu ülkenin bir gün her şeye rağmen daha iyi şartlarda yaşama olan güvencini çaldınız” dedi.

Açıklama “Her şeye rağmen, bu ülkenin evlatları olarak hayatlarımızı, gençlerimizi, arkadaşlarımızı koparan bu düzenin yıkıldığı güne kadar mücadelemiz devam edecek. Bir Furkan’ın daha aramızdan ayrılmasına tahammülümüz kalmadı” ifadeleri ile sonlandı. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İthalatla mağdur edilen pamuk üreticileri destekleme primi ödenmesini istiyor

SONRAKİ HABER

Çapaklı köylülerinin arazilerine Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile el konuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...