24 Eylül 2020 00:45

Van’da avukatlara karakolda hakaret ve darp

Van Barosuna kayıtlı avukatlar, kanuna aykırı şekilde hukuki danışmanlık ve dava takibi yapan sigorta şirketlerini şikayet etmek için gittikleri 2 Nisan Polis Karakolunda darbedilip hakarete uğradı.

2 Nisan Polis Karakolu | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Eylem NAZLIER
İstanbul

Van Barosu Avukat Hakları Merkezi, Havana Kuralları ve Avukatlık Kanunu’na aykırı şekilde hukuki danışmanlık ve dava takibi yapan sigorta şirketleri hakkında tutanak tutarak olayı emniyete taşıdı. Karakolda 5 saat boyunca ifadelerinin alınmadığını belirten Avukat Orhan Özdemir, grup amirince merdivene doğru iteklendiğini, ayağının burkulduğunu ve hakarete uğradıklarını söyledi.

Olay geçtiğimiz günlerde G.H. adlı sigorta şirketi yetkilileri tarafından Avukat Suat Kaplan’ın müvekkilinin aranması üzerine ortaya çıktı. Müvekkilinin kendisini aramasıyla sigorta şirketinin kendisini azletmeye çalıştığını öğrenen Kaplan, olayı derhal Van Barosu Avukat Hakları Merkezine bildirdi. Daha sonra Van Barosu Avukat Hakları Merkezi, Avukatlık Kanunu ve Türk Ceza Kanunu’na aykırı hareket edildiği gerekçesiyle olayı takip altına aldı.

"HUKUKA AYKIRI ŞEKİLDE AVUKATI AZLETMEYE ÇALIŞTILAR"

Konuya ilişkin konuştuğumuz Van Barosu Avukat Hakları Merkezi Üyesi Av. Nedim Avcı, sigorta şirketinin hukuka aykırı bir şekilde avukatı azletmeye çalıştığını belirterek, 2 sigorta şirketi yetkilisiyle avukat olduklarını belirtmeden görüşme gerçekleştirdiklerini aktardı.

Avcı, bu görüşme esnasında sigorta şirketi yetkilisinin birçok avukatın kendilerinden danışmanlık hizmeti aldığını, avukatları kendilerinin yönlendirdiğini, avukatların işleri kendileri gibi iyi takip etmediğini, avukatların bilgilerinin olmadığını, avukatların dosyayı geciktirerek dosyadan daha fazla bedel aldıklarını, avukatların yatırılan ücretleri müvekkillerine geç ödediklerini, kendileri dosyayı hızlandırırken diğer avukatların yavaşlattığını aktardığını anlattı.

Avcı, görüşmenin ardından olay yerine polis memurlarının çağrıldığını ve bahse konu olayların tutanak altına alındığını belirtti.

"SAVCININ TALİMATI DEDİ, SAVCININ HABERİ YOK"

Daha sonra şüpheliler ve kolluk kuvvetiyle birlikte 2 Nisan Polis Amirliğine gittiklerini aktaran Av. Orhan Özdemir, sigorta yetkililerinin kendi aralarında telaşlanan diğer şüpheliye "Merak etme polis abimiz var, ben onu arayayım" dediğini aktardı.

Av. Özdemir, büro amiri polisin, bahsi geçen konunun cezai boyutunun olmadığını, şikayet başvurusunun alınmayacağını ve savcının talimatı olduğu belirttiğini aktardı. Nöbetçi savcı arandığında ise "olayın kendisine intikal etmediği, gerekli talimatları olay intikal ettiğinde vereceğini" belirttiğini söyledi.

"SUÇ DUYURUMUZU YAPACAĞIZ"

Avcı, hasar danışmanlık şirketlerinin, vatandaşın hakkına, hukukuna çöken şirketler olduğunun altını çizerek “Van Barosu Avukat Hakları Merkezi olarak gerekli suç duyurularımız yapacağız. Ayrıca o komiser hakkında yaptığı işlemlere dair de suç duyurumuzu yapacağız” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Nijerya’da yakıt tankeri patladı 23 kişi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

ABD'de Afro Amerikalı Taylor’ı öldüren 3 polisten 1'i suçlu bulundu, 2’si ceza almadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...