23 Eylül 2020 14:29

Ceylanpınar'da çocuk istismarı davasında faillerin tutuklanması talebi reddedildi

Mahkeme, Ceylanpınar'da 4 çocuğun istismarı davasında yargılanan 5 kişinin tutuklanma talebini reddetti.

TCK 103 Çocuk Cinsel İstismarına Karşı Kadın Platformunun çağrısıyla İzmit'te yan yana gelen kadınlar, "Çocuk istismarcılarını değil çocukları koruyun" dedi. | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ceylanpınar'da 4 çocuğa tecavüz edip, fuhuşa zorlamak iddiaları ile yargılanan 5 kişi hakkında açılan davanın 3’üncü duruşması görüldü. Mahkeme sanıkların tutuklanma talebini reddetti. 

Urfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, 2018 yılında yaşları 15 ile 17 arasında değişen 4 çocuğa tecavüz etmek ve fuhuşa zorlamak iddiaları ile yargılanan A.B., C.H., M.Y., M.A. ve M.B. adlı kişiler hakkında açılan davanın 3’üncü duruşması Viranşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.  Sanıklar, "Bir kimseyi fuhuşa teşvik etmek veya yaptırmak veya aracılık etmek veya yer temin etmek”, “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak", "çocuğa karşı cinsel taciz” ve “çocuğun cinsel istismarı” suçlamalarıyla yargılanıyor.

5 Şubat 2020 tarihinde görülen davanın 2’inci duruşmasında cezaevinden tahliye edilen 5 fail duruşmaya katılmazken, sanık avukatları ve mağdur avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

Mağdur çocukların avukatları savunmalarında sanıkların tutuklanmasını, dosyadaki eksik hususların giderilmesini ve sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme sanıkların tutuklanma talebini reddederek, mağdur çocukların kemik yaşlarının tespit edilmesini ve dosyadaki eksik hususların giderilmesine karar verdi.

Mahkeme bir sonraki duruşmayı 16 Aralık tarihine erteledi. (Urfa/MA)

ÖNCEKİ HABER

İki sağlık emekçisi Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Kayıp olarak aranan İranlı Ali Hajilon bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...