23 Eylül 2020 12:45

Tüm Yerel Sen İzmir 1 No’lu Şube yönetimi istifa ettiğini duyurdu

Tüm Yerel Sen İzmir 1 No’lu Şube yönetimi, sendika genel merkezinin şubeyi ikiye bölerek üçüncü bir şube kurduğunu belirterek istifa kararlarını duyurdu.

Fotoğraf: Tüm Yerel Sen İzmir 1 No’lu Şube

Reklam

Tüm Yerel Sen İzmir 1 No’lu Şube yönetimi, sendika genel merkezinin şubeyi ikiye bölerek üçüncü bir şube kurduğunu açıklayarak istifa kararlarını duyurdu. Tüm Yerel Sen İzmir 1 No’lu Şube üyeleri "Bir şubeyi kapatmak amacıyla bölmeniz, sendikal mücadeleye ihanetten başka ne anlama gelmektedir?" diyerek tepki gösterdi.

Sendika internet sitelerinden yaptıkları açıklama şunlar kaydedildi:

"Sendika genel merkez yönetimi, 10 Eylül 2020 tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir karara imza atarak, İzmir 1 No'lu şubemizi ikiye bölmüş ve üçüncü bir şube kurmuştur. Bu karar, şubemizi kapatmakla eşdeğerdir. 6 ay önce gerçekleşen genel merkez genel kurulunda, 'şube açma ve kapama yetkisi'ni genel merkeze veren tüzük maddesi, tüm itirazlara rağmen oy çokluğuyla kabul edilmiş, itirazlarımız üzerine kürsüye çıkarak açıklama yapma ihtiyacı duyan ve şu anda genel başkanlık makamını işgal eden kişi, 'şube kapatacak kadar hain olmadıklarını' konuşmasında dile getirmiştir. Şimdi soruyoruz; Bir şubeyi kapatmak amacıyla bölmeniz, sendikal mücadeleye ihanetten başka ne anlama gelmektedir?"

"MEVCUT TÜM GÖREVLERİMİZDEN ÇEKİLİYORUZ"

İzmir 1 No’lu Şube yönetimi olarak istifa ettikleri belirtilen açıklamada, "Önceki dönem genel başkanı dahil tüm yönetim, denetim, disiplin kurulları asil ve yedek yöneticileri, temsilci ve aktivistler olarak, bizleri göreve taşıyan iradeye karşı sorumluyuz. Şubemizi ve mücadelemizi bölen bu kararın sorumluluğu, bizim değil, kararı alan genel merkez yöneticilerinin üzerindedir. Tüm bu gerekçelerle, sendikal mücadelede var olan bizler, mevcut tüm görevlerimizden çekiliyoruz" denildi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam