23 Eylül 2020 12:48

MEB'den EBA’da yaşanan teknik soruna ilişkin "siber saldırı" açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı dün EBA'da yaşanan teknik soruna ilişkin "siber saldırı" açıklaması yaptı.

EBA'ya girmeye çalışan öğrencilerin karşılaştığı hata mesajı

Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı, 22 Eylül’de EBA’da yaşanan erişim sorununun eş zamanlı kullanıcı yoğunluğuna bağlı olduğu ve sorunun yaşandığı saatlerde sistemin siber saldırılara maruz kaldığı yönünde açıklama yaptı. 

MEB'den yapılan açıklamada "Eş zamanlı kullanıcı yoğunluğuna bağlı olarak 08.30 – 12.00 saatleri arasında aralıklı olarak bazı kullanıcılar tarafından karşılaşılan erişim sorunları, vakit kaybetmeksizin yapılan iyileştirmelerle hızla çözüme ulaştırılmıştır" denilirken aynı gün iyileştirmelerin devreye alındığı, dersin başlamasından 30 dakika öncesine kadar sisteme erişerek canlı derse katılabilmesini sağlayacak “Hızlı geçiş” özelliğinin iyileştirildiği söylendi.

Açıklamanın devamında "Bunun yanı sıra, yeni dönem açılışı ile çok yüksek kullanım trafiklerine ulaşan EBA, küresel ölçekte dikkat çekerken siber saldırılara da maruz kalmakta ve hizmet kalitesi etkilenebilmektedir. DDoS (Dağıtık Hizmet Engelleme) saldırılarını izleme raporlarına göre söz konusu saatlerde birden fazla siber saldırı gerçekleştiği görülmüştür. Bu durumun erken farkına varılması ile anında gerçekleştirilen müdahaleler neticesinde 2 saat içerisinde EBA Platformu ve EBA Canlı Ders sistemi normal hizmet sunmaya devam etmiştir" denildi. (HABER MERKEZİ)

 

 

ÖNCEKİ HABER

Uzm. Ecz. Ayşegül Bektaş: İyilik neydi gerçekten... Hatırlayalım mı?

SONRAKİ HABER

Tüm Yerel Sen İzmir 1 No’lu Şube yönetimi istifa ettiğini duyurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...