Tüm Bel-Sen İstanbul 1 No’lu Şube üyesi emekçiler TİS hakları için eylem yaptı

KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen İstanbul 1 No’lu Şube üyesi emekçiler, CHP Bakırköy ilçe binası önünde eylem yaptı, belediye yönetiminin TİS'i imzalamasını istedi.

23 Eylül 2020 10:54
Son Güncellenme Tarihi: 23 Eylül 2020 13:09
Paylaş

KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen İstanbul 1 No’lu Şube üyesi emekçiler, Bakırköy Belediyesi yönetiminin 18 aydır toplu iş sözleşmesi imzalamayarak kendilerini mağdur ettiğini söyledi. TİS hakları için eylem yapan emekçiler belediye yönetiminden taleplerinin karşılanmasını istedi.

CHP Bakırköy ilçe binası önünde bir araya gelen emekçiler buradan Bakırköy Özgürlük Meydanı’na yürüdü. Polisin toplu halde yürünmesine izin vermemesi üzerine emekçiler beşerli gruplar halinde yürüdü.

Özgürlük Meydanı’nda yapılan açıklamayı Tüm Bel-Sen İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Adem Erdem okudu. Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun 18 aydır toplu sözleşme imzalamayarak kamu emekçilerini mağdur ettiğini belirten Erdem, “Uyuşmazlık tutanağı gibi biz memurların toplu sözleşmesinde olmayan bir yolu ileri sürerek süreci uzatmak istemektedir. Belediye yönetiminin güç yaşam koşullarında olan işçileri emekçileri daha da açlığa sefalete mahkum etmek istediğini görmekteyiz” dedi.

EYLEMLER DEVAM EDECEK

Pandemi sürecinden beri çözülmeyen sorunlara rağmen kamu emekçilerinin hizmet vermeye devam ettiğini vurgulayan Erdem, “Bu yıl içinde aldığımız ödentilere baktığımızda ortalama 10 bin 700 lira gibi bir ödemeden mahrum kaldık. Üstelik yönetim ‘sosyal demokrat’ anlayışa aykırı enflasyon, mevcut memur maaş kat sayı artışı ile alakasız ve mevcudun altına inen bir ödeme ile geldi. Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu kazanılmış haklardan daha geri bir sözleşme öneriyor, taleplerimizi belirledikleri limitlerin altına çekmemizi beklemesinler. Belediye başkanları oturdukları koltuklara tek başlarına geldiklerini sanmasınlar, tek başkalarına karar veremeyeceklerini bilmeliler. Taleplerimizin karşılanmaması halinde eylemlerimize ve mücadeleye devam edeceğimizi bildiriyoruz. Kendilerini toplu sözleşme masasına bekliyoruz” diye konuştu.

Emekçiler belediye binası önünde, üzerinde “Bülent Kerimoğlu, toplu sözleşme, hak, adalet” yazılı balonları patlatarak eylemlerini sonlandırdı. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Stockholm'de metro çalışanları görevlerinin artırılması girişimine karşı eylem yaptı

SONRAKİ HABER

SES Anadolu Şubesi: Sağlıkta dönüşümden vazgeçin, sağlıkta şiddet yasası çıkarın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...