23 Eylül 2020 09:37

İngiltere’de artan vakalara karşı yeni tedbirler yürürlüğe girecek

İngiltere’de günlük vakaların 5 bini bulmasının ardından Başbakan Boris Johnson, İngiltere genelinde yürürlüğe girecek bir dizi yeni koronavirüs kısıtlamalarını duyurdu.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Cihan Korel Topal
Londra

İngiltere’de günlük vakaların 5 bini bulmasının ardından Başbakan Boris Johnson, Avam kamarasına hitaben yaptığı konuşmada İngiltere genelinde yürürlüğe girecek bir dizi yeni koronavirüs kısıtlamalarını duyurdu.

“Aşı, test ve tedavi biçimleri geliştirmek için hiçbir çabadan kaçınmayacağız, ancak elle tutulur bir ilerleme kaydetmezsek, bugünkü açıkladığım kısıtlamaların belki de altı ay boyunca yürürlükte olacağını varsaymalıyız” diyen Başbakan Johnson, bugünden itibaren inşaat, konaklama ve hizmet sektörü gibi evden çalışmanın mümkün olmadığı durumlar dışında “evden çalışılmalı” dedi. 

Perşembe gününden itibaren pub ve restoranlar saat 22:00’ye kadar açık kalabilecek ve  yalnızca masa servisi ile hizmet yapabilecek. Daha önce 30 kişiye kadar sınırlanan düğün organizasyonlarında da limit 15 kişiye indirildi. 

Bunun dışında, Başbakanın açıklamasından önce kameraların karşısına geçen Kabine Bakanı Michael Gove,  sınırlı sayıda izleyici ile açılan stadyumlara dönüşün 1 Ekim’den itibaren duraklatılacağını söyledi. 

Okul ve üniversiteler açık kalmaya devam edecek ancak kurallara uymayan işletme ve şahıslara daha sert yaptırımlar ve para cezaları uygulanacak. Maske kullanma konusunda daha çok ihtiyaç olduğunu belirten Johnson, Polis kontrollerine yardım sağlaması için ordunun devreye girebileceğini söyledi. 

Başbakan Boris Johnson’ın bu akşam, yeni kısıtlama tedbirlerine dair kilit noktaları açıklamak üzere televizyon karşısında ulusa seslenmesi bekleniyor. 

 

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Kamil Okyay Sındır, EYT'lilerle buluştu: Emeklilik haktır, gasbedilemez

SONRAKİ HABER

AYM Başkanı Arslan: Kararları eleştirmek için önce okuyup anlamak gerekir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...