23 Eylül 2020 09:39 Güncelleme: 23 Eylül 2020 10:31

CHP’li Kamil Okyay Sındır, EYT'lilerle buluştu: Emeklilik haktır, gasbedilemez

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal ve Yardımlaşma Derneğinin düzenlediği toplantıda “Gasbedilen haklarınızı birlikte alacağız” dedi.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: Kamil Okyay Sındır 

Reklam

İzmir Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal ve Yardımlaşma Derneğinin düzenlediği toplantıda konuşan CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, EYT’lilerin yaşadığı sorunlara değinerek “Gasbedilen haklarınızı birlikte alacağız” dedi.

AKP iktidarını ayakta tutabilecek tek bir nedenin bile kalmadığını ifade ederek sözlerine başlayan Sındır, “İşe başladığı tarihte geçerli olan sigortalılık süresini ve gerekli prim gün sayısını doldurduğunda emekliliğe hak kazanacağını düşünen milyonlarca yurttaş, AKP iktidarında yaş koşuluyla karşı karşıya kaldı. Bu bir hak gasbıdır. Bu özü itibariyle yurttaşlarımızın temel haklarından mahrum bırakılmasıdır. Emeklilik yaşının ülke gerçeklerine uygun bir seviyeye çekilmesi ivedilikle gereklidir. Bugün ne yazık ki yanlış yönetimin faturası EYT'lilere, 3600 ek göstergesi verilmeyen memura, alın terini toprakla harmanlayan çiftçiye, dişini tırnağına takan esnafa, ülkemizin geleceği olan gençlere, emeğini ekmeğe dönüştüren işçilere kesiliyor. Bu acı tablonun bu çarpık yapının bu kabile yönetim anlayışının tek sorumlusu AKP ve vatandaşa, yurttaşa sırtını dönmüş saray yönetimidir” dedi.

Emekliliği bir hak değil lütuf olarak gören anlayışla karşı karşıya olduklarını söyleyen Sındır, “Yoksulluğa terk edilen emeklinin, kaderine bırakılan EYT’linin, salgında açlığa mahkum edilen esnafın, sermayeye ezdirilen, hakları yok sayılan işçinin ahı AKP’nin üzerindedir. Bugün pandeminin bütün yükü ücretliye, emekliye, esnafa yüklenmiş durumda. Siz yaşı engel yapanlara engel olacak ve onları iktidardan indirecek insanlarsınız. Ve son sözü de siz EYT'liler söyleyeceksiniz. Emeklilik haktır gasbedilemez” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam