23 Eylül 2020 09:15
Son Güncellenme Tarihi: 23 Eylül 2020 11:23

Valilik "kayalıktan düştü"; görgü tanığı "Helikoptere sağlam bindirildiler" dedi

Van Valiliğinin Osman Şiban ve Servet Turgut’la ilgili “kayalık alanda düştü” açıklamasını yalanlayan görgü tanığı, her ikisinin de sağlıklı bir şekilde helikoptere bindirildiklerini söyledi.

Fotoğraf:MA

Paylaş

Cemil UĞUR 
Dindar KARATAŞ

Van'ın Çatak ilçesinde operasyona çıkan askerler tarafından gözaltına alındıktan 2 gün sonra Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde tedavi altında oldukları ortaya çıkan ve helikopterden atıldıkları belgelenen 7 çocuk babası Servet Turgut’un (55) hayati tehlikesi devam ediyor. Dün savcılık kararıyla zorla askeri hastaneye götürülen 8 çocuk babası Osman Şiban (50) ise Mersin’e götürüldü. 

Ayrıca Servet Turgut’un yoğun bakımdaki fotoğrafına ulaşıldı. Fotoğrafta Turgut’un solunum cihazına bağlı olduğu, yüzünün kan ve morluklar içinde olduğu görülüyor.

"ORADAYDIM"

Askerlerin ilk olarak gözaltına aldıkları Servet Turgut’u köye getirdiklerinde vücudunda hiçbir yaranın olmadığını vurgulayan Şiban, şöyle devam etti: “Silahın namlusunu Servet’in sırtına dayamışlardı. Askerler Servet’i getirdiklerinde vücudunda herhangi bir yara yoktu. Osman’ı da alıp helikoptere bindirip götürdüler. Yani 2 kişi de helikoptere kadar sağlam bir şekilde götürüldüler. Benim gördüklerim bunlar ve ben bunları gözlerimle gördüm. Abimi aldıklarında ben oradaydım. 3 gün sonra akrabalarımıza ulaştığımızda yoğun bakımda olduklarını öğrendik.” 

Şiban, sorumluların yargılanmasını istedi.

SERVET TURGUT'UN HASTANEDEKİ FOTOĞRAFINA ULAŞILDI

Gözaltına alındıktan sonra köye getirilerek sağlıklı şekilde serbest bırakıldığı belirtilen Servet Turgut'un askeri helikoptere bindirildikten sonra yoğun bakımda çekilen ilk fotoğrafına ulaşıldı.

Halen uyutularak tedavi gören ve yaşam tehlikesi süren Turgut’un fotoğrafta solunum cihazına bağlı olduğu, yüzünün kan ve morluklar içinde olduğu görülüyor. (Van/MA)

ÖNCEKİ HABER

Karabağlarlı kadınlardan öyküler

SONRAKİ HABER

CHP’li Kamil Okyay Sındır, EYT'lilerle buluştu: Emeklilik haktır, gasbedilemez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...