23 Eylül 2020 08:05 Güncelleme: 23 Eylül 2020 09:34

Destek ve hizmet elemanlarının söz hakkı yok

Özel okulda çalışan destek personeli yazdı: "Öğretmen bilim emekçisi değil, çalışmaya mecbur birisi olarak görülüyor ve karşı çıkan hemen kapı önüne konuluyor."

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: DHA

Reklam

Özel okulda çalışan destek personeli
İzmir

Pandemi salgını nedeniyle 17 Mart-1 Haziran arası baş döndürücü başıbozukluk ve belirsizlik tüm alanlarda olduğu gibi eğitim alanında da kendini gösterdi. Zaten eğitimde kamuyu tasfiye edip özele kapıları ardına kadar açmak isteyenler salgını da fırsata çevirip özel eğitim kurslara teşviki hızlandırdı.

İktidarın kaygısı kaliteli eğitim ve fırsat eşitliği asla değil. Öğretmen ve öğrencinin sağlığı değil kâra ve ranta dayanmıştır. Belki bazı özel eğitim kurumunda çalışan duyarlı, bilinçli bazı çalışan emekçilerin onurlu tavrı ne derece belirleyici olur ve kaç kurumda böyle insan var bilinmez. Öğretmen bilim emekçisi değil, çalışmaya mecbur birisi olarak görülüyor ve karşı çıkan hemen kapı önüne konuluyor, çok şahit olduk.

Destek ve hizmet elemanları ise zaten köleliği kabullenmiş, söz hakkı olmayandır. Bir takım serzenişte bulunan ise salgın dolayısıyla işten çıkarılma sözde yasak ya akla gelmeyecek baskı ve yıldırma ile yüz yüze… Maalesef bizim çalıştığımız yerde durum bu, diğerleri nasıldır bilemiyoruz. Maaş durumu ise başlı başına bir hikaye… Yarısı devlet yarısı patron karışık yani. Zaten Mart Nisan, Mayıs ayları parasız geçti. Çoluk çocuk neredeyse yorganları kemirdi, şaka değil gerçek.

Reklam