23 Eylül 2020 11:29

Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneğinden eğitim ve sağlıkta yaşananlara tepki

Eğitim öğretim alanında yaşanan gelişmelere tepki gösteren Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği İzmir Şubesi, kapatılan köy okullarının onarılarak bir an önce açılması istendi.

Fotoğraf: DHA

Reklam

Eğitim öğretim ve sağlık alanında yaşanan gelişmelere yönelik bir tepki de Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği İzmir Şubesinden geldi. Pandemi sürecinde başlayan 2020- 2021 eğitim-öğretim yılının, bilimsel, çağdaş, demokratik ve kamusal eğitim anlayışından hızla uzaklaştığı nın belirtildiği açıklamada, eğitimin piyasalaştırıldığı, yöneticilerin kişisel tercihlerine ve tarikatların güdümüne terk edildiği ifade edildi.

“ÖĞRETMEN MAAŞLARI YÜK DEĞİLDİR”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, “Öğretmen maaşları eğitimin en büyük yüküdür” sözlerine tepki gösteren Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği İzmir Şubesi, “Öğretmen maaşlarını yük gören bir anlayışın eğitim sorunlarını çözme konusunda ne ölçüde samimi olduğu tartışmaya bile gerek olmayacak kadar açıktır” dedi.

Uygulanan uzaktan eğitimin, öğrenciler arasındaki fırsat eşitsizliğini körüklediğinin belirtildiği açıklamada, “Yeterli televizyon, bilgisayar ve internet ağına sahip olamayan öğrencilerimiz bütün bir eğitim dönemini adeta boşa geçirmek zorunda kalmışlardır” vurgusu yapıldı. 

“ÇOCUK İŞÇİLİĞİ ARTACAK!”

Uzaktan eğitimde öğrencilerin derse ulaşımındaki fırsat eşitsizliklerinin giderilmesi amacıyla gerekli önlemlerin alınmasının gerektiğine, aksi halde çocuk işçiliğinin artacağına dikkat çekilen açıklamada, “Kapatılan köy okullarının onarılarak yeniden öğrencilerle buluşturulması ivedilikle gerçekleştirilmelidir yoksa çok geç kalınmış olacağı konusunda uyarıyoruz” denildi.

Açıklamada ayrıca Türk Tabipleri Birliği’ne yönelik MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kullandığı “Derhal Kapatılmalıdır” sözlerine tepki gösterilirken, sağlık çalışanlarının, bilim insanlarının, eczacıların salgının doğru yönetilebilmesi için sürece katkıda bulunmaya çaba gösterdikleri ifade edildi, Türk Tabipleri Birliği’ne yapılan saldırı kınandı. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam