22 Eylül 2020 11:00

İHD, kayıp mülteciler çocuklar Hadice ve Esra Hüseyin'in bulunması çağrısı yaptı

İnsan Hakları Derneği Gaziantep Şubesi, 11 gündür kendilerinden haber alınamayan 17 yaşındaki Hadice Hüseyin ve 15 yaşındaki Esra Hüseyin'in bulunması için etkin bir çalışma başlatılmasını talep etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) Gaziantep Şubesi, 11 gündür kendilerinden haber alınamayan Suriyeli mülteci kardeşler Hadice ve Esra Hüseyin için basın açıklaması düzenledi.

Yeşilsu Parkı'nda yapılan açıklamaya kayıp kardeşlerin ailesi de katıldı.

Basın metnini okuyan İHD Şube Başkanı Salman Yergin, açıklamasına ülke çapında da Gaziantep'te de kadına yönelik baskının, kayıpların ve ölümlerin her geçen gün arttığını vurgulayarak başladı.

17 yaşındaki Hadice Hüseyin ve 15 yaşındaki Esra Hüseyin'in 11 Eylül tarihinde saat 20.00 sularında evden çıkıp bir daha dönmediklerini belirten Yergin, ailenin gerekli yerlere başvurduğunu ancak 11 gündür kayıp kızların izine rastlanmadığını ifade etti.

Hüseyin ailesinin, kızlarının hayatlarından endişe ettiğini söyleyen Yergin, "Gaziantep'in her tarafı MOBESE sistemi ile izlenmesine rağmen 11 gündür kayıp kızlarımız Hadice ve Esra'nın izlerine rastlanmaması düşündürücüdür. Gaziantep İHD olarak Emniyet güçlerinin kayıp olan bu kızlarımızın bulunması için daha etkin bir çalışma yapmasını bekliyoruz" dedi.

Kayıp kardeşlerin resimlerinin de dağıtılacağını, halktan ve basından da duyarlılık beklediklerini dile getiren Yergin, "Hüseyin Ailesinin 11 günden beri çekmiş olduğu acıları sona erdirmek için başta yetkililer olmak üzere basının ve halkımızın üzerine düşeni yerine getireceklerini bekliyoruz" diye konuştu. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzlanda'da yabancı işçilerin yaşam koşulları gündemde 

SONRAKİ HABER

HDP, Van'daki işkence iddiaları için Mecliste araştırma komisyonu kurulmasını istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...