21 Eylül 2020 16:31

Faik Öztrak: Sarayın bekçisi ‘asalım da asalım’ diye TTB'yi linç etmeye uğraşıyor

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısı sonrası açıklama yaparak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin TTB’yi hedef göstermesine tepki gösterdi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Türk Tabipler Birliği'nin kapatılması yönündeki açıklamalarına tepki gösteren Öztrak, “Tüm dünya salgınla mücadele ediyor. Bunlar ise salgınla mücadele eden doktorlarımızla mücadele ediyor” dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan koronavirüs vaka sayılarında çelişkiler olduğuna dikkat çeken Öztrak, eylü ayının ilk günlerine göre ağır hasta sayısının yüzde 35 artmasına karşın yoğun bakım doluluk oranının nasıl düştüğünü sordu.

Sağlık Bakanlığı'nın yeni bir veri akış stratejisi oluşturması belirten Öztrak, şunları söyledi:

“Salgınla ilgili açıklanan verilerin bir kısmı artık açıklanmazken, verilerde matematikle açıklamakta güçlük çektiğimiz bazı hususlar da dikkati çekiyor. Yoğun bakım ve entübe edilen hasta sayıları nedense artık açıklanmıyor. Eylül’ün ilk günlerinde Sayın Bakan, 'Yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 68' demişti. O günlerde ağır hasta sayımız ise 1.076 idi. Bugün ağır hasta sayımız 1.456. Ve Sağlık Bakanı ‘Yoğun bakımda doluluk oranımız yüzde 66’ diyor. Çok kısa sürede ağır hasta sayısı yüzde 35 artarken, yoğun bakım doluluk oranımız nasıl düşüyor?

KIŞ AYLARINDA NE YAPACAĞIZ?

Yine bu yüzde 66 doluluk oranı, sadece yetişkin yoğun bakım yatak sayılarını mı kapsıyor? Yoksa yeni doğan yoğun bakım yatak sayıları da bu hesaba dâhil ediliyor mu? Türkiye’de yoğun bakım yatak sayılarının yaklaşık üçte biri yeni doğan bebekler için. Salgınla mücadelede, yeni doğan yoğun bakım odaları kullanılamayacağına göre, mevcut doluluk oranlarıyla kış aylarında ne yapacağız? Bu ve buna benzer soruların açıklığa kavuşturulması gerekiyor.

BAHÇELİ'YE TEPKİ

Tavsiyemiz yeni bir veri akış stratejisi oluşturulmasıdır. Bu verilerin bilimsel çalışmalara ve kamuoyu denetimine açık olmasıdır. Salgınla mücadelede ciddiyeti artırmamız gerektiği çok açık. Ama bakıyoruz, ülkeyi yöneten saray koalisyonu bu ciddiyetten çok uzak. Saray koalisyonun başı, salgın nedeniyle sadece halkı suçlarken, sarayın bekçisi de almış eline ipini, ‘Asalım da asalım’ diye, Türk Tabipleri Birliği’ni linç etmeye uğraşıyor. Tüm dünya salgınla mücadele ediyor. Bunlar ise salgınla mücadele eden doktorlarımızla mücadele ediyor. Bu nasıl bir akıldır? Bu nasıl bir mantıktır?​” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye'de son 24 saatte 1743 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu | 21 Eylül 2020

SONRAKİ HABER

Yüz yüze eğitim olmadığı için velinin 'özel okuldan ücret iade talebi' kabul edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...