21 Eylül 2020 15:18
Son Güncellenme Tarihi: 21 Eylül 2020 15:21

Erdoğan: İl bazında 65 yaş üstüne sınırlama gelebilir

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ek virüs tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü vatandaşlara il bazında sınırlama uygulanabileceğini ifade etti.

Recep Tayyip Erdoğan | Fotoğraf: Mustafa Kamacı / AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası basın toplantısı düzenledi. Koronavirüs salgınına ilişkin tedbirleri değerlendiren Erdoğan, 65 üstü vatandaşlara il bazında sınırlama uygulanabileceğini söyledi.

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

"Türkiye salgınla mücadelesini kararlılıkla ve elindeki imkanlarla sürdürüyor. Vaka sayılarındaki artış hiç şüphesiz hepimizi üzüyor. Bu virüsün henüz tedavisi bulanamadığı için elimizdeki en etkili tedbir tamam diye ifade ettiğimiz temizlik, maske ve mesafedir.

Virüs taşıdığını bildiği halde, evde karantina kalmak yerine sokağa çıkan işe giden herkes hem yasal olarak suç işlemekte hem de büyük bir vebal altına girmektedir.

8 aşı çalışmasından 2’sinde hayvan deneyleri başarıyla tamamlandı. Bir firmanın alt yapısı aşının üretimine uygun hale getirilmiştir. İnşallah önümüzdeki yılın ilk aylarında bu aşıları milletimizin hizmetini sunmayı planlıyoruz.

İl bazında 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ulaşım saatlerinde sınırlama yapılabilecektir.

İl hıfzıssıha kurulları gerektiğinde özel tedbirler alıp uygulayabilecektir. Kafe ve rastoranların denetimleri sıklaştırılacaktır. İzolasyonda olan kişilerin kurallara uyup uymadıkları daha yakından takip edilecektir. Son aşamaya gelen aşıların Türkiye'deki çalışmaları yakından takip edilmektedir. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Oracle, Walmart ve ByteDance işbirliğinde TikTok Global kuruluyor

SONRAKİ HABER

MHP Adana İl Başkanlığı Prof. Dr. Mehmet Özalevli'yi hedef gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa