21 Eylül 2020 12:26

Altın Portakal'da Uluslararası Yarışma filmleri ve jürisi belirlendi

Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında, Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması jüri üyeleri ile yarışmaya katılacak filmler belli oldu.

Fotoğraf: Gianni Fiorito

Paylaş

Antalya Altın Portakal Film Festivali Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması jüri üyeleri ile yarışmaya katılacak filmler belli oldu. Festivalde yarışacak 10 filmi, Türkiye’den Senarist ve Yönetmen Emin Alper, Romanyalı Yapımcı Ada Solomon, Les Arcs Avrupa Film Festivali ve Tribeca Film Festivali’nin Sanat Yönetmeni Frederic Boyer, İranlı Oyuncu, Yönetmen Niki Karimi ile Brezilyalı Video Sanatçısı, Yönetmen ve Senarist Sandra Kogut’tan oluşan jüri değerlendirecek.

Çoğunluğu Venedik Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapan yılın en yeni yapımları, Türkiye’de ilk kez izleyici karşısına çıkacak. Filistin’den Fransa’ya, Finlandiya’dan İran’a dünyanın dört bir yanından 10 film, Altın Portakal ödülü için yarışacak. Emmanuel Courcol’un “En Başarılı Prodüksiyon / The Big Hit”, Macar Yönetmen Lili Horvát’ın “Belirsiz bir süre için birlikteliğe hazırlık/Preparations to be Together for an Unknown Period of Time”, Pamela Tola’nın “Çelik Kızlar / Ladies of Steel”, Massoud Bakhshi’nin “En Uzun Gece / Yalda, a Night for Forgiveness” filmleri yarışmanın merakla beklenen yapımları arasında yer alıyor.

Yarışmada, Filistinli Yönetmen Ameen Nayfeh’in başrolünde Ali Suliman’ın yer aldığı, İsrail işgali altındaki topraklarda Filistinlilerin yaşadıklarının aktarıldığı “200 Metre”, Uberto Pasolini’nin “Alelade Bir Yuva / Nowhere Special”, Daniele Luchetti’nin “Bağlar/Bağcıklar/The Ties”, Ana Roche de Sousa’nın “Dinle / Listen”, Arab ve Tarzan Nasser kardeşlerin “Gaza Mon Amour” ve Bosnalı Yönetmen Jasmila Žbanić'in “Nereye Gidiyorsun, Aida? / Quo Vadis, Aida?​” filmleri yarışacak. Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nın kazananları 10 Ekim’deki kapanış ve ödül töreninde belli olacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İYİ Parti'nin yeni GİK ve MDK listesi belli oldu

SONRAKİ HABER

İşçi mektubu: 'Hadi' bakalım!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...