21 Eylül 2020 10:38

SES Malatya: Kronik hastalığı olan sağlıkçıların izin iptalleri yeniden düzenlensin

Malatya’da sağlık emekçileri, kronik hastalığı bulunan sağlık çalışanlarının izinlerinin iptal edilmesine tepki gösterdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Malatya’da sağlık emekçileri tarafından yapılan açıklamada kronik hasta sağlık çalışanlarının izinlerinin iptal edildiği ve 3 sağlık çalışanının testinin pozitif çıktığı belirtilerek kronik hasta sağlık çalışanlarının izinlerin düzenlenmesi istendi

Malatya’da çalıştıkları hastanede sorunlar yaşayan sağlık emekçileri basın açıklaması düzenledi. Malatya Eğitim Ve Araştırma Hastanesi önünde yapılan açıklamayı Ses Malatya Şube Başkanı Sakine Doğan okudu.

Kovid-19’dan yaşamını kaybeden sağlık emekçilerini anan Sakine Doğan, ”Kovid-19 salgını sürecinde yaşamını yitiren tüm sağlık emekçilerini saygıyla anıyor, hastanede ve evde tedavi görev arkadaşlarımızın bir an önce sağlığına kavuşmalarını ve aramıza dönmelerini temenni ediyoruz” dedi.

“ÇALIŞANLAR POZİTİF TEMASLI OLSA BİLE ÇALIŞIYOR”

Sağlık emekçilerinin yaşadıkları sıkıntılara değinen Doğan şunları söyledi: “Sağlık emekçileri olarak çok zor bir süreçten geçmekteyiz. Bu zorluklarla beraber çalışma koşullarımız özlük ve idari haklarımızdan yararlanamamamız ve kendimizin de hastalığa yakalanmamız bizi tükenmişlik noktasına getirmiştir. Her gün sağlık emekçilerinin ölüm haberini almakta ve sıra bize ne zaman gelecek diye beklemekteyiz. Bugüne kadar 93 sağlık emekçisi hayatını kaybetmiş, 30 bin kadar arkadaşımızın da testi pozitif çıkmıştır. İlimiz genelinde, yaşamını yitiren arkadaşımız olmamakla birlikte testi pozitif çıkan sağlıkçı sayısı azımsanmayacak kadardır. Bu dönemde kronik hastalara idari izinler verilmiş olup Cumhurbaşkanlığı genelgesi gerekçe gösterilerek sağlık çalışanları bu kapsamın dışında bırakılmıştır. Yine diğer kurumlarda pozitif temaslı olan kişiler 14 gün karantinaya alınmaktayken sağlık çalışanları pozitif temaslı olsalar bile çalışmaya devam etmektedirler.”

“İZNİ İPTAL EDİLEN 3 KRONİK HASTA SAĞLIK ÇALIŞANI POZİTİF ÇIKTI”

Malatya’da 16 Mart'ta tüm kronik hastalara 12 gün hastalık ayrımı yapılmaksızın izin verildiğini, nisan ve mayıs aylarında ise bu kapsamın daha da daraltıldığını ifade eden Doğan, “Haziran ayında ise Cumhurbaşkanlığı genelgesi doğrultusunda Sağlık Bakanlığı ve MİT çalışanları dışında belirlenen 18 hastalık kapsamında olan kişilere izin verildi. Haziran ayında kronik hastalığı olan 28 çalışan dışında tüm kronik hastaların izinleri iptal edildi. 28 kişi Haziran Temmuz Ağustos dönemimde izinli sayıldı. 1 Eylül de idari izinler uzatıldı ancak 4 Eylül’de iptal edildiği mesaj yoluyla iletildi. Hastane yönetimi ile bu durumun düzeltilmesi ile ilgili görüşme yapıldı ve bir sonuç alınamadı. Haziran döneminde idari izinleri iptal edilen ve kronik hastalığı olan 3 arkadaşımızın testi pozitif çıktı. Bu durumun düzetilmesi ve bir kez daha buradan dillendireceğimiz haklı taleplerimizin bir an önce yerine getirilmesini istiyoruz” dedi. (Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kaçırılan HDP MYK üyesi Aktumur İHD’ye başvurdu

SONRAKİ HABER

Yunanistan gazetesi hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" soruşturması başlatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...