20 Eylül 2020 17:37

İzmir Alzheimer Günleri başlıyor: Unutanları Unutmuyoruz

İzmir’de de Alzheimer hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şubesi tarafından bir dizi etkinlik düzenlenecek.

Afiş: Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şubesi

Reklam

Ramis Sağlam
İzmir

Eylül ayı dünyanın tüm ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de Alzheimer Hastalığına dikkat çekmek için etkinlikler düzenlenir. İzmir’de de Alzheimer hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şubesi tarafından bir dizi etkinlik düzenlenecek.

“UNUTANLARI UNUTMUYORUZ”

"Unutanları Unutmuyoruz" sloganıyla "İzmir Alzheimer Günleri hakkında bilgi aldığımız Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şubesi Başkanı Belgin Karavaş, bu yıl pandemi nedeniyle etkinliklerin dijital ortamda gerçekleşeceğini, yapılacak online toplantılarla daha fazla kitleye erişmeyi umduklarını söyledi. "Kovid-19 Pandemisi’nde İzmir Alzheimer Günleri" adıyla gerçekleşecek etkinliklere ilişkin bilgi veren Karavaş, "Her yıl Eylül ayında Alzheimer hastalığına dikkat çekmek amacıyla Konak, Gaziemir, Karşıyaka ve Bornova'ya kadar birçok ilçemizde vatandaşlara broşür dağıtıp, bilgi verdiğimiz farkındalık otobüsümüzle dolaşıyorduk. Bu yıl pandemi nedeniyle buluşmalarımız dijital otobüsümüzde gerçekleşecek. Vatandaşlarımızı bilgilendirmek için yine çok önemli toplantılar hazırladık. 20-21 Eylül 2020 tarihlerinde yapacağımız online toplantılarda pandemi sürecinde Alzheimerlı hastalarımızın, hasta yakınlarının ve hekimlerimizin deneyimlerini paylaşacağız" dedi.

"SOSYALLEŞME AÇISINDAN DA ÖNEMLİ"

Pandemi sürecinin eve kapanmak zorunda kalan, dışarıya çıkıp dolaşamayan, yakınlarını, torunlarını göremeyen hastaları çok olumsuz etkilediğini dile getiren Karavaş, bu toplantıların sosyalleşme açısından da önemli olduğuna değindi. İki gün boyunca üçer panel düzenleneceğini belirten Karavaş, "Panellerimizde pandemi sürecinde yaşama geçirdiğimiz 'Dijital Torun' projesine de yer vereceğiz. Bu süreçte salgın nedeniyle torunlarıyla, çocuklarıyla görüşemeyen hastalarımız için geliştirdiğimiz projemizden aldığımız olumlu sonuçları katılımcılarla paylaşacağız. Ayrıca ilçe belediye başkanlarının da katılacağı panellerimizde İzmir'de yerel yönetimlerin gerçekleştirdiği ve bizleri çok sevindiren gündüz bakım evlerine ilişkin de bilgi vereceğiz" diye konuştu.

Karavaş panellere ilişkin bağlantı linkine etkinlik günü Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şubesi'nin http://www.alzheimerdernegi.org.tr/subelerimiz/izmir-subesi/ adresinden erişilebileceğini belirtti.

Reklam